etusivu esittely asukkaat kasvatus
} Pähkinänkuori

Mitar on suuri, 150 hehtaarin hevostila, johon sisältyy talli-alue, laitumia, heinä- ja kaurapeltoja. Tontti ostettiin ilman mitään rakennuksia, joten rakennuksemme ovat vielä hyvin uusia ja moderneja. Talli on hyvin ilmastoitu ja valoisa, laitumet ovat laajoja ja kauraa tulee sen verran että kykenemme myymään sitä eteenpäin muille hevostiloille.

Esittely

Tallin pohjapiirros

Tallimme on hyvin yksinkertaisen, suorakulmion muotoinen ja se sisältää 25 karsinaa. Karsinat ovat kooltaan 4 x 4 metrisiä, joten hevosilla on reilusti tilaa. Käytämme karsinoissa alusina purua. Hevosten vesiastiat ovat automaatilla toimivia ja niiden ruoka-astiat ovat koukuilla varustetut ämpärit. Ruoka-astiat putsataan päivittäin aina karsinoiden putsauksen yhteydessä. Jokaisessa karsinan ovessa on ulkopuolella kiinni suitsi- ja satulateline. Karsinoiden etupuolelle on laitettu kalterit ja oven kohdalta, kalterin saa vedettyä sivuun, jotta hevonen saa päänsä ulos karsinasta. Mikäli kalteri on kiinni, hevoset eivät kykene näkemään vierustoveriaan.

Tallin takana sijaitsee pieni varasto, jossa pidämme estekalustoa ja valjakkovarusteita, sekä yhdet kärryt. Kyllä sieltä muutakin tavaraa löytyy, mutta ne ovatkin sitten arvoituksia meillekin. Omistamme myös trailerin, joka on suunniteltu kahdelle hevoselle, sekä hevosauton, johon mahtuu seitsemän hevosta.

Kenttä sijaitsee aivan varaston vieressä, lähellä tallia. Siinä on hyvä ja pehmeä hiekkapohja, joka ei kuitenkaan upota liikaa. Kenttä on aidattu 2 metrin korkuisella aidalla, jotta hevostakin voi juoksuttaa siinä vapaasti. Meiltä löytyy myös pyöröaitaus, joka on suunniteltu nuorten hevosten koulutukseen ja niiden juoksuttamiseen. Myös siinä on 2 metrin aita. Maastoja löytyy tilaltamme runsaasti, ettei tarvitse aina kentällä ratsastaa. Olemme myös saaneet luvan mennä viinitilojen maastopolkuja pitkin, joten reittejä on vaikka muille jakaa.

Talomme sijaitsee ennen talli-aluetta, pienen mäen päällä. Se on kaksikerroksinen omakotitalo, jossa on samassa yhteydessä auto-talli ja ulkovarasto. Talon takaa löytyy kaksi koiratarhaa, jotka pitävät ilkikuriset karkaajamme aisoissa. Omistamme kuusi koiraa, jotka ovat kaikki lähinnä sekarotuisia.

Hevostarhat on sijoitettu metsän suojaan, arvaamattoman sään varalta. Ruohopohjaiset tarhamme on rakennettu puusta ja ne ovat korkeudeltaan 155 cm. Tarhoja on yhteensä 14 kappaletta ja ne ovat kooltaan 30 x 30 metriä. Laitumia sen sijaan on vain kolme, jotka kaikki ovat kooltaan 6 hehtaaria.

Kyseessä on virtuaalitalli / This is a sim-game stable. Kaiken materiaalin © Mitar Warmbloods, ellei toisin mainita. Ulkoasu © Assi
Tallin kuvat © Double L Acres. Tallin pohjapiirros © viivuska