Little More

Saavutukset

KTK-II 12/14
17 + 17 + 20 + 17 = 71p

Nimi Little More
Syntynyt 13.06.2009
Rotu, sukupuoli trakehner, tamma
Väri, säkä punarautias, 168 cm
Rekisterinumero VH11-021-0257
Koulutustaso Vaativa B - 130 cm
Painotuslaji kenttäratsastus
Omistaja Vibaja (VRL-00727)
Kasvattaja Coen Schade (GER)

Luonnekuvaus

Yleisesti Mona on itsepäinen, mutta hellyttävä neitokainen. Mona saattaa ensivaikutelmalla olevan kovin ilkeä hevonen, mutta tutustuessa paremmin, neiti alkaa näyttämään ystävällisiä elkeitään. Loppupeleissä Monan kanssa tulee hyvinkin toimeen, kunhan on ensin tutustunut kunnolla. Vaikkakin neitokainen osaa olla myös tutuille ihmisille välillä inhottava. Välillä Monaa voisi luulla vuotiaaksi varsaksi sen pukittelujen ja riehumisien osalta. Vaikka tamma on hieman ilkeä luonteinen, hoitaessa se muuttuu ihan erilaiseksi. Hoitaessa ei yleensä tule minkäänlaisia ongelmia, sillä neitokainen seisoo paikoillaan kuin tatti. Karsinassa harjatessa ovea ei kuitenkaan kannata jättää vähääkään raolleen, sillä Mona hoksaa pakoreitin varsin äkkiä, ja sen jälkeen tallissa vallitsee kaaos. Kaviot nousevat helposti, eikä Mona kiskaise niitä ennen aikojaan alas.

Esteillä Mona on oikein innokas, eikä aina malttaisi kuunnella ratsastajaa. Kestää kauan ennen kun sen saa keskittymään kunnolla tehtäväänsä. Kun tamma on hetken saanut temppuilla, se hyppää loppujen lopuksi mahtavasti. Lähestyessä Mona saattaa hoppuilla, mutta pienillä pidätteillä sen saa lähestymään hienosti. Lähes itsestään se asettaa askeleensa tismalleen oikein. Mona loikkaa ilmaan vähän nykäisevästi, mutta kun siihen tottuu niin sitä ei paljoa huomaakaan. Yleensä tamma ylittää esteet reilulla ilmavaralla, riippumatta korkeudesta. Laskeutuminen on pehmeä, mutta esteen jälkeen usein peräpää nousee innokkaasti. Jopa puomien yli Mona menee kuin hyppäisi metrin estettä.

Kouluratsastus ei ole Monan mielestä kaikkein mieluisinta, tamma kun haluaisi aina olla menossa pää viidentenä jalkana. Monan saa kuitenkin kulkemaan kouluakin, joskin se menee sitä vähän pitkin hampain. Kuten ennen estetuntia, myös koulutunnin alussa Mona temppuilee minkä kerkeää, puree kuolaimeen suostumatta kuuntelemaan apuja ja heittää takapäätä moneen otteeseen kohti taivasta. Hetken tappelun jälkeen Monan kulku on kuitenkin tasaista, ja askellajien tasaisuuden ansiosta sen kyydissä on mukava kulkea. Kun tuntia on kulunut jonkin aikaa, suostuu tamma kulkemaan kauniisti peräänannossa. Mitä pidemmälle tuntia edetän, sen paremmin Mona astuu alleen ja tottelee pyyntöjä. (c. maukka)

Kuvagalleria

   
© HW Farm

Sukutaulu

Isä: Run Free
trak, prt, 169cm
ii: No Control
trak, tprt, 166cm
iii. No Freedom
iie. Runest
ie: Say Goodnight
trak, prt, 161cm
iei. Goodnight
iee. Same Name
Emä: Forever And Always
trak, rt, 167cm
ei: Hit the Floor
trak, prn, 171cm
eii. Hit Me
eie. Floorens
ee: Over You
trak, vrt, 167cm
eei. You're Me
eee. Over Take

Monan isä Run Free oli komea, kenttäratsastukseen painottunut punarautias trakehnerori, jolta löytyi säkäkorkeutta 169 senttimetriä. Tämä oriherra kilpaili lähes koko elämänsä ajan aktiivisesti kenttäratsastuksen parissa ja niitti myös mainetta menestyessään useissa kilpailuissa vallan mainiosti. Run Free syntyi Saksassa ja myös kilpaili suurimman osan elämästään siellä. Kaikkein arvostetuimmat sijoituksensa tämä ori saavutti kuitenkin ulkomailla kansainvälisissä kilpailuissa. Kisoissa menestynyt ori päätyi kilpauransa jälkeen siitoksen puolelle, ja monet kasvattajat halusivat juuri Run Freen astuvan tammansa. Ori astutettiin melko monella tammalla ja tästä syystä herralta löytyykin jälkeläisiä yhteensä yksitoista kappaletta, joista kaikki ovat painottuneet kenttäratsastukseen. Luonteeltaan Run Free oli tasainen ja varmajalkainen hevonen, joka vei ratsastajansa rohkeasti yli esteiden ja väänsi taidokkaasti myös koulukiemuroita kilparadoilla. Välillä trakehner osasi heittäytyä hankalaksi, mutta useimmiten se osasi käyttäytyä juuri niin kuin pitikin. Run Free menehtyi vain 19 vuotiaana vatsassa olleeseen kasvaimeen.

Monan isänisä No Control on nimensä mukainen kenttäpainotteinen trakehnerori. Tällä herralla ei tunnu olevan kontrollia välillä yhtään mihinkään ja ratsastajatkin putoilevat villihkön herran selästä melko taidokkaasti. No Control kasvoi Saksassa eräällä pikkutilalla ja jo pienenä varsana se näytti villit luonteen piirteensä pinkomalla laidunta ympäri pukitellen ja rellestäen. Kun orin koulutus aloitettiin, sitä ei ollut yhtään sen helpompi käsitellä, päin vastoin. Siinä moni valmentaja haroi hiuksiaan tuskastuneena, kun No Control heitteli ratsastajat selästään ja vetäisi jokaisen esteen jälkeen iloisen pukkisarjan. Vähitellen myös tämä tummanpunarautias oriherra kuitenkin rauhoittui ja oppi kenttäratsun ammattiin. Vanhat tavat ovat orilla kuitenkin edelleen muistissa ja silloin tällöin se vieläkin pukittaa esteen jälkeen aika lahjakkaasti. No Control kilpaili jonkin verran kenttäkilpailuissa ja sai hieman mainetta ja kunniaakin. Melko pian oriherra kuitenkin siirtyi siitoksen puolelle periyttämään varsoille lähinnä hyvää rakennettaan ja loistavaa ponnistustyyliään. Jälkeläisiä tältä 166 sentin korkuiselta orilta löytyy kuusi kappaletta.

Monan isänemä Say Goodnight oli kaunis ja hyväkäytöksinen punarautias trakehnertamma, joka oli myös painottunut kilpailemaan kenttäkilpailuissa. Sallyksi kutsutun tammaneidin bravuuri oli kouluratsastus, ja se kilpaili osaksi myös pelkissä kouluratsastuskilpailuissa. Kenttäratsastuksen parissa Sally menestyi kohtalaisen hyvin ja nappasi itselleen sijoituksia monesta merkittävästäkin kilpailusta. Tamman on kasvattanut eräs Pohjois-Saksalainen talli, joka tunnetaan hyvistä ja potentiaalisista kasvateistaan. Sally on vaihtanut omistaa pari kertaa, mutta kaikki merkittävät voittonsa ja sijoituksensa neiti saavutti viimeisen omistajansa kanssa. Tamma oli juuri sellainen joka tytön unelmahevonen - kiltti, lahjakas ja nättikin vielä. Monet ihastelivat Sallyn ulkonäköä ja omistaja piti tammaansa suuressa arvossa. Sallyn varsaa suunniteltiinkin pitkään ja lopulta se astutettiin No Control-orilla. Tämän varsan jälkeen Sally on saanut myös kolme muutakin, yhtä hienoa ja lahjakasta varsaa. Tamma nukahti ikiuneen kunnioitettavassa 27 vuoden iässä.

Monan emä Forever and Always on kenttäpainotteinen, 167 senttiä korkea rautias trakehnerneiti, jonka luonteesta löytyy napakkuutta ja tempperamenttia. Foreverin kanssa eivät tule toimeen kokemattomat ratsastajat vaan se tarvitsee ihmisen, joka on yhtä päättäväinen ja napakka kuin tamma itsekin. Neiti ei nimittäin anna hoitaa itseään helpolla, eikä myöskään tottele radalla, jos selässä istuu joku tuntematon ratsastaja. Tarpeeksi kipakan ja osaava ratsastajan kanssa Foreverkin toimii kenttäradalla moitteettomasti, hyppelee esteiden yli ja vääntää koulukiemuroitakin. Tällä tammalla on tempperamenttisen luonteensa ja sisukkaan kilpailukäyttäytymisensä lisäksi myös oikein mukava rakenne, ja näistä syistä johtuen Foreverin jälkeläiset ovat olleet suosittuja ja niitä on haluttu ostaa myös Saksan ulkopuolelle. Jälkeläisiä tammalta löytyykin viisi kappaletta.

Monan emänisä Hit The Floor on hyvästä, saksalaisesta kenttäsuvusta oleva herrasmies, joka oli luonteeltaankin todellinen hurmuri. Tämä casanova hurmasi käytöksellään niin tammat kuin ihmisetkin, eikä sen kilpailumenestyskään kovin huonoa ollut. Hit The Floor kilpaili melko paljon kenttäratsastuksen parissa ja kahlasi läpi monien kisakausien hyvällä menestyksellä. Eräänä vuonna orin kisakausi kuitenkin keskeytyi herran alkaessa ontua oikeaa etujalkaansa. Tämä johti tietysti eläinlääkärirumbaan ja lopulta siihen, että Hit The Floorilta jäi parikin kisakautta kisaamatta. Orin jalka oli jostain syystä kovin kipeä ja lopulta sen kisaaminen päätettiin jättää vähemmälle. Jalan parannuttua Hit The Floorilla kilpailtiin satunnaisesti muutamissa kisoissa, mutta pääosin sen kilpaura oli jo ohi ja oria käytettiin hyvien kenttähevosten jalostukseen. Varsoja Hit The Floor jätti maailmaan yhteensä kuusi, joista osa on kilpaillut varsin menestykkäästi kenttäratsastuksen puolella.

Monan emänemä Over You oli lähinnä harrastehevosena toiminut 167 senttiä korkea trakehnertamma, joka kuitenkin kilpaili muutaman kerran kenttäkisoissa ihan kokeilu mielessä. Over Youlla on myös muutama sijoitus este- ja kouluratsastuskilpailuista. Luonteeltaan tämä vaaleanrautias neiti oli kiltti ja melko hyvätapainen. Se hyppäsi korkeampienkin esteiden yli korvat hörössä ja nautti kilpailemisesta silloin, kun sai olla radalla tekemässä suoritusta. Over You astutettiin kolme kertaa, ja kaksi sen varsoista on oreja, ja yksi on tamma. Over Youn jälkeläiset ovat lähinnä kenttäratsastukseen painottuneita hevosia. (c. maukka)

Jälkeläiset

 trak tamma  Escorant Lieselot  s. 23.05.2017  i. Leoker Tyson  ei saavutuksia
 trak tamma  Escorant Libelle  s. 08.03.2016  i. D. Cooper  ei saavutuksia

Kilpailusijoitukset


 09.05.2017  NJ Näyttely  Haavelaakso  BIS15 - MVAsert  pt. vaapu
 02.10.2018  NJ Näyttely  Cefnmoor  irtoSERT  pt. Kati
29.06.2015 KRJ Rohkelikko, Vaativa B, 4/18
30.06.2015 KRJ Rohkelikko, Vaativa B, 4/18
01.07.2015 KRJ Rohkelikko, Vaativa B, 4/18
02.07.2015 KRJ Rohkelikko, Vaativa B, 2/18
03.07.2015 KRJ Rohkelikko, Vaativa B, 2/18
01.08.2016 KRJ Harmonia, Vaativa B, 6/40
07.08.2016 KRJ Harmonia, Vaativa B, 1/40
14.08.2016 KRJ Harmonia, Vaativa B, 4/40
16.08.2016 KRJ Harmonia, Vaativa B, 2/40
19.08.2016 KRJ Harmonia, Vaativa B, 4/40
18.09.2016 KRJ Escorant Trakehners, Helppo A, 4/40
20.09.2016 KRJ Escorant Trakehners, Helppo A, 1/40
21.09.2016 KRJ Härdelli, Vaativa B, 7/50
06.12.2016 KRJ Mörkövaara, Vaativa B, 6/40
06.12.2016 KRJ Metsovaara, Vaativa B, 6/40
10.12.2016 KRJ Mörkövaara, Vaativa B, 4/40
09.12.2016 KRJ Metsovaara, Vaativa B, 4/40
24.12.2016 KRJ KK Stewart, Vaativa B, 9/84
25.12.2016 KRJ Tuulenpesä, Vaativa B, 5/30
28.12.2016 KRJ KK Stewart, Vaativa B, 3/84
30.12.2016 KRJ KK Stewart, Vaativa B, 2/84
11.01.2017 KRJ Fiktio, Vaativa B, 5/40
13.02.2017 KRJ Fiktio, Vaativa B, 2/40
14.02.2017 KRJ Fiktio, Vaativa B, 4/40
19.02.2017 KRJ Fiktio, Vaativa B, 5/40
20.02.2017 KRJ Kievarinkuja, Vaativa B, 5/30
21.02.2017 KRJ Kievarinkuja, Vaativa B, 5/30
22.02.2017 KRJ Viisikko, Vaativa B, 3/30
23.02.2017 KRJ Kievarinkuja, Vaativa B, 5/30
25.02.2017 KRJ Viisikko, Vaativa B, 4/30
27.02.2017 KRJ Kievarinkuja, Vaativa B, 5/30
01.03.2017 KRJ Hengenvaara, Vaativa B, 4/30
08.03.2017 KRJ Pirunkorpi, Vaativa B, 3/30
11.03.2017 KRJ Pirunkorpi, Vaativa B, 1/30
12.03.2017 KRJ Teilikorpi, Vaativa B, 4/50
14.03.2017 KRJ Teilikorpi, Vaativa B, 3/50
15.03.2017 KRJ Pirunkorpi, Vaativa B, 3/30
17.03.2017 KRJ Teilikorpi, Vaativa B, 6/50
19.03.2017 KRJ Pirunkorpi, Vaativa B, 4/30
20.03.2017 KRJ Pirunkorpi, Vaativa B, 3/30
21.03.2017 KRJ Pirunkorpi, Vaativa B, 3/30
26.03.2017 KRJ Pirunkorpi, Vaativa B, 3/30
30.03.2017 KRJ Pirunkorpi, Vaativa B, 1/30
/ 43 sijoitusta

18.09.2010 KERJ Flickington, CCI/CIC3, 2/30
02.10.2010 KERJ Kwok Sporthorses, CCI/CIC4, 2/43
04.10.2010 KERJ Pjortoi, CCI/CIC4, 1/16
28.11.2010 KERJ KK Bailador, CCI/CIC4, 2/30
30.11.2010 KERJ Pjortoi, CCI/CIC3, 3/14
03.03.2011 KERJ Fenton, CCI/CIC4, 1/29
04.03.2011 KERJ Fenton, CCI/CIC4, 3/29
14.03.2011 KERJ Bellamy, CCI/CIC4, 4/30
29.03.2011 KERJ Juksula, CCI/CIC4, 5/38
18.05.2011 KERJ Juksula, CCI/CIC4, 4/22
26.05.2011 KERJ B.B. Steeds, CCI/CIC2, 1/30
14.09.2017 KERJ KK Chermia, CIC3, 2/16
16.09.2017 KERJ KK Chermia, CIC3, 2/16
02.10.2017 KERJ Silverlode, CIC3, 4/30
05.10.2017 KERJ Silverlode, CIC3, 3/30
05.10.2017 KERJ Puzzle Rebellion, CIC3, 4/30
06.10.2017 KERJ Silverlode, CIC3, 5/30
09.10.2017 KERJ Silverlode, CIC3, 5/30
18.10.2017 KERJ Silverlode, CIC3, 1/30
19.10.2017 KERJ Puzzle Rebellion, CIC3, 1/30
21.10.2017 KERJ Silverlode, CIC3, 1/30
29.10.2017 KERJ Puzzle Rebellion, CIC3, 5/30
13.12.2017 KERJ Team J&K, CIC2, 4/20
02.01.2018 KERJ Gealán, CIC3, 2/29
02.02.2018 KERJ Ros Cirein, CIC3, 4/16
04.02.2018 KERJ Priton Budyonnys, CIC3, 5/28
06.02.2018 KERJ Priton Budyonnys, CIC3, 3/28
10.02.2018 KERJ Priton Budyonnys, CIC3, 4/28
15.02.2018 KERJ Priton Budyonnys, CIC3, 5/28
11.03.2018 KERJ Colosseum, CIC3, 2/15
11.03.2018 KERJ Priton Budyonnys, CIC3, 2/19
12.03.2018 KERJ Priton Budyonnys, CIC3, 4/19
15.03.2018 KERJ Priton Budyonnys, CIC3, 3/19
16.03.2018 KERJ Colosseum, CIC3, 3/15
19.03.2018 KERJ Colosseum, CIC3, 1/15
28.03.2018 KERJ Vuorna, CIC3, 1/23
30.03.2018 KERJ Priton Budyonnys, CIC3, 1/19
04.04.2018 KERJ Colosseum, CIC3, 3/22
11.04.2018 KERJ Colosseum, CIC3, 2/22
13.04.2018 KERJ Colosseum, CIC3, 2/22
20.04.2018 KERJ Colosseum, CIC3, 4/22
/ 41 sijoitusta
01.05.2015 ERJ Heili, 130cm, 4/33
03.05.2015 ERJ Huvitutti, 120cm, 6/40
03.05.2015 ERJ Huvitutti, 120cm, 6/40
05.05.2015 ERJ Heili, 120cm, 2/33
08.05.2015 ERJ Mörkövaara, 130cm, 3/30
10.05.2015 ERJ Mörkövaara, 130cm, 3/30
15.05.2015 ERJ Lebenslang, 120cm, 3/30
27.05.2016 ERJ Metsovaara, 130cm, 1/28
28.05.2016 ERJ Metsovaara, 130cm, 1/28
15.06.2016 ERJ Metsovaara, 120cm, 3/40
31.07.2016 ERJ Hanntrak Center, 120cm, 2/35
31.07.2016 ERJ Hanntrak Center, 120cm, 2/35
08.08.2016 ERJ Hanntrak Center, 120cm, 3/35
09.08.2016 ERJ Hanntrak Center, 120cm, 4/35
12.08.2016 ERJ Hanntrak Center, 120cm, 3/35
19.08.2016 ERJ Hanntrak Center, 120cm, 1/35
20.08.2016 ERJ Hanntrak Center, 120cm, 3/35
23.08.2016 ERJ Hanntrak Center, 120cm, 3/35
24.08.2016 ERJ Hanntrak Center, 120cm, 5/35
28.08.2016 ERJ Vähäpelto, 120cm, 1/30
29.08.2016 ERJ Vähäpelto, 120cm, 2/30
30.08.2016 ERJ Vähäpelto, 120cm, 1/30
30.08.2016 ERJ Vähäpelto, 120cm, 3/30
31.10.2016 ERJ Cup Hortensia, 110cm, 9/228
03.12.2016 ERJ Vähäpellon Ratsutila, 120cm, 4/30
12.12.2016 ERJ Vähäpellon Ratsutila, 120cm, 2/30
12.12.2016 ERJ Ros Cirein, 130cm, 5/30
15.12.2016 ERJ Ros Cirein, 130cm, 4/30
16.12.2016 ERJ Vähäpellon Ratsutila, 120cm, 1/30
19.12.2016 ERJ Vähäpellon Ratsutila, 120cm, 4/30
20.12.2016 ERJ Yemene, 130cm, 5/30
20.12.2016 ERJ Yemene, 130cm, 4/30
22.12.2016 ERJ Breawa, 130cm, 2/18
24.12.2016 ERJ Breawa, 130cm, 3/18
24.12.2016 ERJ Yemene, 130cm, 2/30
25.12.2016 ERJ Starberry, 130cm, 1/7
25.12.2016 ERJ Micram, 130cm, 3/10
26.12.2016 ERJ Micram, 130cm, 3/10
27.12.2016 ERJ Starberry, 130cm, 1/7
28.12.2016 ERJ Starberry, 130cm, 1/7
30.12.2016 ERJ Starberry, 130cm, 2/7
30.12.2016 ERJ Starberry, 130cm, 1/7
30.12.2016 ERJ Micram, 130cm, 1/10
31.12.2016 ERJ Starberry, 130cm, 1/7
31.12.2016 ERJ Starberry, 130cm, 1/7
31.12.2016 ERJ Micram, 130cm, 1/10
25.01.2017 ERJ Romilly, 130cm, 2/30
31.01.2017 ERJ Romilly, 130cm, 3/30
07.02.2017 ERJ Romilly, 130cm, 1/36
/ 49 sijoitusta

Valmennukset