Koistilan Suomenhevoset
Virallinen Nimi: Trólle frá Geitungur
VH-tunnus: VH11-030-0024
Rotu, sukupuoli: islanninhevonen, ori
Väri, säkäkorkeus: rautias, 137cm
Syntynyt: 03.09.2010 (ikä)
Painotus: askellajipainotteinen
Koulutus: 5 -käyntinen
Kasvattaja: snifffe - Geitungur
Omistaja: Vibaja (VRL-00727)

⋯ ⨳ ⋯

Kantakirjaus » 17 + 16 + 18 + 18 = 69p KTK III (25.08.2013)

⋯ ⨳ ⋯

Trólle frá Geitungur eli Trolle on yleisesti vaativa, mutta lempeä islanninhevosori. Se on käytökseltään upea, mutta siltä löytyy tyypillisesti muutamia orimaisia piirteitä, kuten oman reviirin omistaminen Trolle luottaa helposti ihmisiin ja muihin eläimiin, mutta täydellisen luottamuksen ansaitseminen tuottaa töitä molemmille. Ori on tutustumisen arvoinen kaveri!

Karsinassa Trolle on levoton, eikä pidä siitä, että ihmiset tulevat hänen kotiinsa hääräämään. Ori ei kuitenkaan puolusta reviiriään millään tavalla, vaan on hieman herkempi ja säikympi. Se saattaa pyöriä ympyrää, mutta usein rauhoittuu ymmärtäessään, ettei ihmisestä ole vaaraa. Kaikkien onneksi ori ei ole yhtään vaarallinen, ei pure eikä potki, päinvastoin Trolle on ihmisille lempeä, mutta ei vain pidä heistä kun he tulevat orin alueelle. Hoitaessa ori rauhoittuu harjaamisen mukaan, se laskee pään alas ja nauttii saamastaan huomiosta. Kavioiden puhdistus on usein helppo homma, ori on oppinut nostamaan jalkansa missä tilanteessa tahansa, kaviot on pidettävä puhtaina terävien kivien takia. Valjastaminen ja muu varusteiden tuominen orin lähelle saa sen innostumaan töihin lähdöstä. Trolle on innokas työläinen, joten satula ja suitset menevät hyvin.

Selästä käsin Trolle on rauhallisempi ja luottaa paljon enemmän ihmisiin. Se rentoutuu helposti ja tekee töitä innokkaana. Ori on viisikäyntinen, joten siltä löytyy islanninhevosilla tunnetut askellajit, töltti ja liitopassi. Töltti on Trollella erittäin tasaista ja pehmeää, siihen mukautuu helposti ja kyydissä istuminen ei vaadi kovasti töitä. Vaikka ori kuulostaakin helpolta kaverilta, ei se anna mitään ilmaiseksi. Se vaatii ratsastajalta selkeitä ohjeita ja liikkeiden mukana pysymistä. Liitopassi on herralla todellakin nimensä mukaista. Askeleet ovat lennokkaat, mutta pysyvät tasaisina ja tarkkoina. Trolle tarvitsee liitopassiin ratsastajaa paljon. Ratsastajan tulee olla kokenut ja tietää mitä tehdä. Maastossa ori on hyvä maastokaveri, se tulee toimeen kenen kanssa tahansa ja on erinomainen johtohevonen. Välillä se saattaa hieman innostua ja lähteä kovaankin vauhtiin, mutta ei ryöstä vaan pysyy hallittavissa. Ori näyttää myös kaikki askellajinsa myös maastossa hyvin, se jaksaa pitkiäkin matkoja ja on erinomainen vaikeakulkuisilla reiteillä.

Muiden hevosten seurassa Trolle ottaa selkeästi oman paikkansa laumasta. Se pyrkii olemaan korkea-arvoinen, mutta ei haasta pahoja riitoja riitapukarien kanssa. Tammoille se rehvastelee ja hörähtelee komeasti, sekä pyrkii saamaan kaiken huomion itseensä. Trolle tutustuu uusiin hevosiin helposti, se ei pelkää uusia tuttavuuksia, vaan lähestyy toista reippaasti. Se tulee toimeen melkein kenen kanssa tahansa. (c. Iida K.)

⋯ ⨳ ⋯

⋯ ⨳ ⋯

Isä: VIR MVA Ch Fraegur frá Draugur
isl, rt, 141cm
ARJ-III, KTK-II
ii: Brennir frá Draugur
isl, rt, 134cm
KTK-II
iii. VIR MVA Ch Týr frá Flugumýri
KTK-II
iie. VIR MVA Ch Snædís frá Svanavatni
KTK-II
ie: Nótt frá Draugur
isl, prn, 132cm
iei. Jór frá Greymask
KTK-II
iee. Dís frá Reykjadal
KTK-III
Emä: Dýna frá Syndur
isl, rtkrj, 131cm
ei: Fn Dropi frá Syndur
isl, prn, 138cm
KTK-III
eii. Blakkur frá Tiðimel
ARJ-III
eie. Ghost frá Hungar
ARJ-III
ee: Hreða frá Moldóttur
isl, rt, 135cm
ARJ-I
eei. Flótti frá Rendále
ARJ-I
eee. Vinur frá Amór
ARJ-II

Jälkeläiset

isl tamma Meyla frá Brúnskóg s. 15.03.2011 e. Mýra frá Brúnskóg KTK-III
isl ori Farmõður frá Syndur s. 20.09.2014 e. Fauta frá Ljõma
isl ori Móði frá Syndur s. 25.09.2014 e. Fõa frá Beinir