VV - Vibajan Virtuaalihevoset
Virallinen nimi:Melmiina
VH-tunnus:VH13-018-1311
Rotu, sukupuoli:suomenhevonen, tamma
Väri, säkäkorkeus:tummanruunikko, 158cm
Syntynyt:28.02.2012 (ikä)
Painotus:estepainotteinen
Koulutus:ko: helppo A, re: 120cm, me: 100cm
Kasvattaja:Jonna Haapajärvi
Omistaja:Vibaja (VRL-00727)

Kuva on tallin omaisuutta

KTK-II: 18 + 19 + 19 + 18 = 74p (05.11.2014)

Melmiinaa kuvaillan usein topakaksi asiatädiksi, ja sitä se onkin. Hieman hapan ja erakkoluontoinen hevonen ei juuri arvosta ylimääräistä touhuamista ja puuhaamista ympärillään, ei kaipaa halauksia. Ilman ylimääräisiä puunaamisia ja pussaamisia se on mitä asiallisin kaveri, erittäin hyvä ratsu, ainakin silloin kun intressit ratsastajan kanssa kohtaavat. Vaikka Melmiina ei ole mitenkään erityisen vaikea hevonen, ei sen kanssa kannata lähteä ihan aloittelemaan hevosenhoidon ja ratsastuksen iloihin tutustumista, ne ilot voivat jäädä melko vähäisiksi, jos ei tiedä, mitä on tekemässä. Muiden hevosten kanssa tamma toimii hyvin, oli kyse sitten tarhaamisesta, kuljetuksesta tai maastolenkeistä.

Kuten todettua, kunhan ylimääräiset häsäämiset jättää sivuun on Melmiina asiallinen hevonen hoitaa. Sen kanssa kannattaa pitää mahdollisimman tiukka ja nopea linja, harjaaminenkin saa olla mahdollisimman ripeä toimenpide, ei ylimääräisiä "kas tuossa on vielä pölyä ikki pikki riikkisen"-hommia. Mitä kauemmin Melmiinan kanssa touhuaa, sen happamemmaksi tamman ilme menee – se harvoin alkaa esimerkiksi näpsiä, mutta on sekin nähty. Kuopiminen on paljon yleisempää, mutta suurin vaikutus on ehdottomasti tulevaan treeniin, sillä hapannaamainen Melmiina ei paljoa yhteistyötä halua tehdä. Satulavyön kiristys liian nopeasti aiheuttaa myös luimimista, mutta muuten ruunikko on asiallinen täti varustaa. Taluttaessa Melmiina tulee nätisti vierellä, kunhan sitä ei ylimääräisiä komenna, kuten hoputa tai kisko. Se osaa kyllä kävellä vieressä kiirehtimättä ja olettaa myös taluttajan tietävän sen. Tamma kävelee traikkuun nätisti, ilman vastustelua, ja matkustaa hyvin. Se onkin hyvä opetushevonen nuorille ja kokemattomille, sillä vaikka kaveri miten riekkuisi, ei Melmiina ota pulttia.

Melmiina on ratsuna hieno, hyvä ja herkkä, mutta siihen vaikuttaa paljon ratsastustapa ja tallissa tapahtuneet asiat. Jos kentälle taluttaa happaman, kyllästyneen tamman, voi olla varma siitä, että se vastustelee kaikkia apuja ja kulkee selkä kentällä ja takajalat tallissa koko treenin ajan. Mikäli ei ole ehtinyt kyrsiinnyttää ruunikkoa seuraansa jo ennen selkään nousua, se on hyvä, eteenpäinpyrkivä ratsu, joka kuuntelee apuja mainiosti – jos kohta aika ajoin liiankin kanssa – ja suorittaa totisella mielellä. Melmiinan selässä ei saa heilua kuin heinämies sinne sun tänne, vaan oma kroppa pitää hallita ja avut pitää hillittyinä, sievinä ja pieninä. Näillä eväillä tamma kulkee hyvin peräänannossa, kuuntelee avut just eikä melkein ja liitelee kentällä kuin parempikin kouluratsu. Esteillä Melmiinalla on vähän liikaakin eteenpyrkimystä ja rouvaa saa toppuutella vauhdin kanssa. Herkkä tamma se esteilläkin on, ei unohda ratsastajaansa, mutta jos selässä ei ole hereillä, kasvavat kierrokset liiankin kanssa. Estesilmä ja tasapaino ovat Melmiinalla itselläänkin hyvät, mutta se kieltää herkästi, jos ratsastaja on edellä tai jäljessä hypyssä. Muutoinkin tamma on ennemmin kieltäjä kuin kolauttelija, se stoppaa yleensä kokonaan, jos riskinä on huono hyppy.

Kilpatilanteessa Melmiinasta löytyy yllättävää pörheyttä, mikä ei ole pelkästään hyvä asia. Käsihevosalueella ja varustaessa tamma on oma,topakka itsensä, happamoituu, jos liikaa puuhataan, muuten on asiallisen rauhallisesti mukana. Verkassa pörhäkkyys voi kuitenkin aiheuttaa ongelmia, kun Melmiina ei ihan ehdi kuunnella apuja vaan juoksee alta pois. Se vaatiikin huolellisen verryttelyn puolipidätteineen ja herkkine istuntoineen, jotta rauhoittuisi ja malttaisi kuunnella. Radalla tamma tekee aina hyvää jälkeä, jos se on kunnolla valmisteltu hommaan ja ratsastaja on mukana – epäonnistumisista saa syyttää lähinnä itseään. (c. susiraja)


i. Renttu
sh, trn, 160cm
ii. Retostelija
sh, trn, 158cm
iii. Arpaaja
iie. Loinokka
ie. Syyria
sh, m, 154cm
iei. Kerijä
iee. Syreena
e. Helmiina
sh, prn, 156cm
ei. Hemuli
sh, prt, 155cm
eii. Menninkäinen
eie. Miinatar
ee. Helmiäinen
sh, rn, 158cm
eei. Menijä
eee. Helmetön

Renttu on tummanruunikko ratsuorii, jonka nimi sopii orin luonteeseen enemmän kuin hyvin. Renttu oli nuorena varsana oikea hulttio, sillä se ei osannut käyttäytyä vieraissa paikoissa sitten millään. Se muistetaan näyttelyiden parhaimpana keulijana silloin, kun ori eleli vielä villejä nuoruusvuosiaan. Renttu kuitenkin aikuistui vanhetessaan ja myöhemmällä iällä se oli oikea herrasmies. Orilla kilpailtiin esteratsastuksessa ja se palkittiin 5 –vuotiaana ikäluokkansa lupaavimpana estehevosena. Jälkeensä se on jättänyt Melmiinan lisäksi vain muutaman jälkeläisen, joista jokainen on menestynyt estehevosena.

Retostelija oli 158cm korkea, poikansa tavoin tummanruunikko suomenhevosori, joka oli ratsupuolella oikea monitoimihevonen. Retostelija kilpaili pääasiassa esteillä, ja se keräsi urallaan lukuisia sijoituksia ja voittoja. Orilla käytiin myös muutamat kouluratsastuskilpailut ja muutamaa suoritusta lukuun ottamatta se keräsi melkein aina yli 60 % radoilta. Retostelija oli helppo käsitellä, mutta vaikea ratsastaa eikä tämän hevosen selkään voinut laittaa kokematonta ratsastajaa.

Arpaaja on alun perin ravisukuinen ori, joka kävi radalla kokeilemassa ravihevosen uraa. Sen pää ei kuitenkaan kestänyt juoksemista, vaan se päätyi maaliin yleensä laukaten. Eräs nainen kuitenkin huomasi orin upean laukan ja osti sen itselleen, jonka jälkeen Arpaaja toimi kotisiitosoriina ja kilpaili aina silloin tällöin niin koulu-, kuin esteratsastuksessakin. Iie. Loinokka oli saman omistajan tamma, jolla kisattiin nuorena harrastepohjalta esteratsastuksessa. Loinokalla oli iso, matkaavoittava laukka ja suomenhevoseksi se kääntyi yllättävän pienellä alueella, joka oli eduksi esteradoilla. Loinokka varsoi elämänsä aikana vain kaksi varsaa ja valitettavasti se menehtyi kolmannen varsan synnytykseen.

ie. Syyria on kaunis, punarautias tamma, joka on juuri ja juuri hevoskokoinen omaten korkeutta hurjat 150cm. Syyria on tehnyt uraa pääasiassa siitostammana, sillä se loukkasi jalkansa jo melko nuorena. Vamma ei kuitenkaan estä kevyttä käyttöä saatikka siitosuraa. Ennen loukkaantumista sen kanssa kilpailtiin niin este-, kuin kouluratsastuksessa. Esteillä Syyria oli kuitenkin enemmän kuin kotonaan, sillä sen keskittymiskyky ei riittänyt kouluratsastuksen kiemuroihin. Syyria on jättänyt jälkeensä viisi varsaa, jotka kilpailevat niin este-, kuin kouluratsastuksessakin.

iei. Kerijä on vanhanlinjan suomenhevonen, joka palveli omistajiaan lähinnä maatilan töissä. Rakenteeltaan se ei ollut kovinkaan raskas, mutta se jaksoi kylvää pellot ja kuljettaa niin perheen pienempiä kuin vähän vanhempiakin ympäri kyläteitä. Kerijä oli näyttävä ja hieno ori, joka astui vain muutaman kotipihan tamman ja eleli muuten perheen lemmikkinä. iee. Syreena oli myös saman omistajan tamma. Syreena jäi aikoinaan pienhevoskokoiseksi ja se toimi lähinnä lasten opetushevosena, eikä parempaa hevosta siihen hommaan olisi ollutkaan. Syreena oli rauhallinen ja tasainen tamma, joka opetti monta ratsastajaa ratsastuksen saloihin harrastuksen alkutaipaleella.

e. Helmiina on punaruunikko suomenhevostamma, joka on myös kilpaillut esteratsastuksessa. 3 –vuotiaana se palkittiin näyttelyissä 2 –palkinnolla ja myöhemmin se kantakirjattiin samalla palkinnolla kantakirjaan. Helmiina kilpaili esteratsastuksessa menestyksekkäästi ja se palkittiin oman alueensa parhaana estetammana Helmiinan ollessa 7-vuotias. Myöhemmin tamma siirtyi siitokseen ja se on jättänyt jälkeensä 6 upeaa varsaa.

ei. Hemuli oli punarautias, 155cm korkea suomenhevosori, joka menehtyi valitettavasti jo 10 –vuotiaana. Hemuli jouduttiin lopettamaan laitumelle, sillä se löydettiin jalka katkenneena erään yön jälkeen laitumelta. Hemuli oli hyväkäytöksinen ori, joka kunnioitti ihmistä ja teki aina parhaansa, mitä siltä sitten ikinä pyydettiinkin. Hemulilla kisattiin esteratsastuksessa ja se sai muun muassa aluemestaruus hopeaa oriin ollessa 8-vuotias. Valitettavasti orin kisaura ja tuleva siitosura loppuivat liian lyhyeen, mutta se kerkesi jättämään jälkeensä 7 toistaan hienompaa varsaa.

eii. Menninkäinen eli 27 ikävuoteen saakka, kunnes se nukkui pois vanhuuttaan omassa karsinassaan yön aikana. Menninkäinen oli 160cm korkea ori, joka toimitti harrasteratsun uraa osaavan ja nuoren naisen esteratsuna. Nuorempana ori kävi jopa muutamissa kansallisissa esteratsastuskisoissa, kunnes sen vasen etujalka rupesi vaivaamaan ja se siirtyi täysin jalostusoriin tehtäviin. Eie. Miinatar oli kaunis tamma, jonka kanssa kilpailtiin kenttäratsastuksen parissa ja se menestyi jopa kohtuullisen hyvin. Tammalla oli kouluhevosen liikkeet, estehevosen ketteryys ja kenttähevosen nopeus ja tarkkuus. Miinatar on jättänyt jälkeensä 5 varsaa, jotka kilpailevat ratsastuksen eri lajeissa.

ee. Helmiäinen on punaruunikko tamma, jolla on korkeutta 156cm. Helmiäinen on ratsastaessa herkkä, kuuliainen ja se haluaa miellyttää ratsastajaansa. Se on erityisen herkkä istunnalle ja pienikin painon muutos väärään suuntaan saa sen jumittumaan täysin. Tammalla kisattiin esteratsastuksessa ja siinä ohella se teki myös tuntihevosen hommia. Helmiäisellä ei ole tällä hetkellä kuin yksi varsa Melmiinan lisäksi ja se on osoittanut myös kykynsä esteradoilla.

eei. Menijä oli kova-aikainen ravuriorii, jota käytettiin paljon myös ratsuhevosjalostukseen sen hyvän luonteen ja suorituskyvyn puolesta. Ori onkin jättänyt jälkeensä niin nopeita ravureita, kuin taitavia suorittajia ratsastuskenttien sisällä. Raviuran päätyttyä sillä ruvettiin ratsastamaan ja orilla onkin allaan muutama voitto sekä sijoitus niin este-, kuin kouluratsastuskilpailuista aluetasolta. eee. Helmetön oli melko raskasrakenteinen tamma, jonka kanssa kilpailtiin lähinnä kouluratsastuksessa ja esteitä hypättiin mielen virkistykseksi aina silloin tällöin. Tamma toimitti välillä myös sijaa tuntihevosena, kunnes se siirtyi eläkkeelle ja siitoshevosen toimiin. Tammalla on jopa 10 jälkeläistä, joista kaikki toimivat ratsuina.

01.    tamma Koistilan Miina, s. 14.07.2012 (i. Suippo) - om. Vibaja
02.    tamma Koistilan Milviina, s. 13.03.2013 (i. Suippo) - om. Yogi
03.    tamma Koistilan Malva, s. 18.07.2014 (i. Kaamosritari) - om. Susiraja
01.   28.08.2012 ERJ Taavilan Sh, 120cm, 6/50
02.   30.08.2012 ERJ Satulinna, 120cm, 2/30
03.   31.08.2012 ERJ Taavilan Sh, 120cm, 4/50
04.   04.09.2012 ERJ Lai'e Welsh, 120cm, 1/40
05.   06.09.2012 ERJ Cornell, 120cm, 2/50
06.   13.09.2012 ERJ Escorant Trak., 120cm, 3/30
07.   14.09.2012 ERJ Escorant Trak., 120cm, 2/30
08.   14.09.2012 ERJ KK Energia, 120cm, 4/50
09.   15.09.2012 ERJ Satulinna, 120cm, 9/90
10.   16.09.2012 ERJ KK Energia, 120cm, 6/50
11.   16.09.2012 ERJ KK Energia, 120cm, 5/50
12.   16.09.2012 ERJ Elgwir Arabians, 115cm, 5/49
13.   17.09.2012 ERJ KK Energia, 120cm, 3/50
14.   18.09.2012 ERJ Takkura, 120cm, 1/30
15.   21.09.2012 ERJ Koston Sh, 120cm, 1/60
16.   21.09.2012 ERJ Kaylee Stables, 120cm, 4/30
17.   23.09.2012 ERJ Escorant Trak., 120cm, 3/30
18.   28.09.2012 ERJ Yeneva, 120cm, 4/40
19.   28.09.2012 ERJ Yeneva, 120cm, 6/40
20.   30.09.2012 ERJ Bairdon, 120cm, 3/40
21.   01.10.2012 ERJ Bairdon, 120cm, 4/40
22.   02.10.2012 ERJ Cabin 21, 120cm, 1/40
23.   03.10.2012 ERJ Painswick Ponies, 120cm, 5/50
24.   05.10.2012 ERJ Cabin 21, 120cm, 2/40
25.   07.10.2012 ERJ Riot Ponies, 120cm, 1/40
26.   07.10.2012 ERJ Riot Ponies, 120cm, 2/40
27.   08.10.2012 ERJ Dark Side Trak., 120cm, 4/30
28.   26.10.2012 ERJ Cabin 21, 120cm, 5/40
29.   27.10.2012 ERJ Cabin 21, 120cm, 2/40
30.   03.11.2012 ERJ KK Stewart, 120cm, 4/40
31.   07.11.2012 ERJ KK Stewart, 120cm, 1/40
32.   13.11.2012 ERJ Cabin 21, 120cm, 3/40
33.   15.11.2012 ERJ Taavilan Sh, 120cm, 5/50
34.   17.11.2012 ERJ Dark Side Trak., 120cm, 4/30
35.   17.11.2012 ERJ Kaylee Stables, 120cm, 3/30
36.   17.11.2012 ERJ B Ponies, 120cm, 5/30
37.   17.11.2012 ERJ B Ponies, 120cm, 5/30
38.   18.11.2012 ERJ Kaylee Stables, 120cm, 1/30
39.   19.11.2012 ERJ Kaylee Stables, 120cm, 2/30
40.   19.11.2012 ERJ Kultahuisku, 120cm, 6/40
41.   20.11.2012 ERJ Playground, 120cm, 3/30
42.   21.11.2012 ERJ B Ponies, 120cm, 3/30
43.   22.11.2012 ERJ Playground, 120cm, 3/30
44.   23.11.2012 ERJ Playground, 120cm, 1/30
45.   16.12.2012 ERJ Koston Sh, 120cm, 1/60
46.   17.12.2012 ERJ Koston Sh, 120cm, 5/60
47.   21.12.2012 ERJ Koston Sh, 120cm, 4/60
48.   26.12.2012 ERJ Koston Sh, 120cm, 3/60
49.   11.01.2013 ERJ Bogart&Britanov, 110cm, 1/50
50.   18.01.2013 ERJ Bogart&Britanov, 110cm, 2/50
51.   27.01.2013 ERJ Moana part breds, 120cm, 5/40
52.   31.01.2013 ERJ Moana part breds, 120cm, 3/40
53.   15.02.2013 ERJ Golden League SH, 120cm, 3/40

09.03.2013 NJ Helmen Suomenhevoset, BIS1, MVAsert, pt. Terhi N.
26.03.2015 NJ Turmeltaja, irtoSERT, pt. Jannica
30.04.2015 NJ Riiviöt, irtoSERT, pt. Kerppa
01.05.2015 NJ Taikakuun Kartano, irtoSERT, pt. Jannica

15.02.2014 VSN Reposaari, RCH, tuom. Cannabia

01.   16.11.2013 KERJ Pirunportti, CIC1, 1/36
02.   03.12.2013 KERJ Satulinna, CIC1, 4/50
03.   11.12.2013 KERJ Kilpailukeskus Ginger, CIC1, 6/70
04.   11.12.2013 KERJ Pirunkorpi, CIC1, 3/68
05.   12.12.2013 KERJ Privas Park, CIC1, 6/71
06.   13.12.2013 KERJ Privas Park, CIC1, 4/71
07.   15.12.2013 KERJ Pirunkorpi, CIC1, 1/68
08.   16.12.2013 KERJ KK Bailador, CIC1, 1/49
09.   17.12.2013 KERJ Takamaiden Sh, CIC1, 8/81
10.   17.12.2013 KERJ Pirunportti, CIC1, 1/34
11.   17.12.2013 KERJ Cresendo, CIC1, 3/16
12.   19.12.2013 KERJ Solo, CIC1, 3/30
13.   19.12.2013 KERJ Marike, CIC1, 6/64
14.   21.12.2013 KERJ Solo, CIC1, 2/30
15.   22.12.2013 KERJ Solo, CIC1, 5/30
16.   26.12.2013 KERJ Bellgrove, CIC1, 2/63
17.   26.12.2013 KERJ Huvitutti, Helppo, 3/30
18.   30.12.2013 KERJ Huvitutti, Helppo, 1/30
19.   12.01.2014 KERJ Susiraja, CIC1, 1/20
20.   17.01.2014 KERJ KK Ginger, Helppo, 5/43
21.   20.01.2014 KERJ Pirunportti, CIC1, 1/40
22.   21.01.2014 KERJ KK Bailador, Helppo, 5/26
23.   29.01.2014 KERJ Littleness, CIC1, 2/27
24.   09.02.2014 KERJ Huvitutti, CIC1, 1/30
25.   02.03.2014 KERJ Solo, CIC1, 5/40
26.   05.03.2014 KERJ Solo, CIC1, 6/40
27.   07.03.2014 KERJ Solo, CIC1, 6/40
28.   11.03.2014 KERJ Las Vegas, CIC1, 5/30
29.   12.03.2014 KERJ Las Vegas, CIC1, 2/30
30.   12.03.2014 KERJ Solo, CIC1, 1/40
31.   14.03.2014 KERJ Las Vegas, CIC1, 2/30
32.   14.03.2014 KERJ Rätvänä, CIC1, 5/30
33.   15.03.2014 KERJ Las Vegas, CIC1, 3/30
34.   15.03.2014 KERJ Rätvänä, CIC1, 5/30
35.   18.03.2014 KERJ Derian, CIC1, 2/30
36.   18.03.2014 KERJ Pirunkorpi, CIC1, 2/30
37.   19.03.2014 KERJ Solo, CIC1, 5/40
38.   20.03.2014 KERJ Pirunkorpi, CIC1, 2/30
39.   30.06.2014 KERJ Cup KK Bailador, CIC1, 1/81
40.   05.05.2015 KERJ Mörkövaara, Helppo, 4/30
41.   05.05.2015 KERJ Huvitutti, Helppo, 5/40
42.   06.10.2015 KERJ Zurück, CIC1, 5/40
43.   10.10.2015 KERJ Zurück, CIC1, 2/40
44.   11.10.2015 KERJ Mörkövaara, Helppo, 3/30
45.   18.10.2015 KERJ Turmeltaja, CIC1, 2/30
46.   19.10.2015 KERJ Mörkövaara, Helppo, 3/30
47.   25.10.2015 KERJ Mörkövaara, Helppo, 5/30

Estevalmennus, 01.09.2014 (valmentajana syltti)
Sateinen päivä ajoi meidät maneesiin, jonne jo kertaalleen kentälle kootut esteet piti uudelleen kasata sisätiloihin. Iina oli into pinkeänä huomatessaan, että tänään mentäisiin esteitä. Ravissa tamma silmäili jatkuvasti esteitä, joita rakentelin ja oli malttamaton pääsemään hyppäämään. Aloittelimme muutamalla maapuomilla, jossa tamma pääsi hieman intoaan purkamaan. Tamma asteli ravipuomit hieman liioitellen ja myöhemmin laukattaessa puomit pompittiin leikkimielisesti yli, eikä suinkaan keskitytty sovittamaan laukka-askelia puomien väliin. Ratsastaja oli tikahtua nauruun, kun Iina oli niin innoissaan. Ensimmäinen esteemme oli 80cm ristikko, jota tamma lähestyi into pinkeänä. Ratsastaja sai tamman erittäin hyvin hallintaan ja hillitsi pursuavaa vauhtia roimin pidättein. Iina hyppäsi esteitä reilusti liioitellen ja metriin siirryttäessä Iinankin hypyt realisoituivat, eikä enää yliliioittelua ollut. Ratsastaja sai tamman keskittymään sopivaan tempoon, eikä esteille enää rynnitty. Hypyt säilyivät puhtaina, vaikka muutama läheltä piti – tilanne, oli syntyä, kun ponnistuksen paikasta oltiin erimieltä. Loppuverryttelyissä olisi voinut uskoa, ettei Iina ollut hypännyt esteitä tarpeeksi sillä vielä käynnissä tamma tarjosi muutamaan kertaan ravia.

Estevalmennus, 02.09.2014 (valmentajana syltti)
Toisena päivänä maneesi oli yhä meidän sillä kaatosade hakkasi maata kuin riivattu. Maneesin katto ropisi konsanaan, mutta Iina ei tuntunut äänistä suuremmin välittämän. Eiliseen verrattuna tamma oli huomattavasti rauhallisempi, vaikka esteitä oli tänäänkin luvassa. Alkuverryttelyiden jälkeen lähestyminen ensimmäiselle esteelle tuli sointuvasti - ei turhaa rynnistäen. Iina oli saanut purettua ylimmät innostukset eilen ja tänään voitiin keskittyä tekniikkaan paremmin. Iina kuunteli ratsastajan apuja hyvin ja lähestymiset olivat eiliseen nähden loistavat. Rakennetulle kahden esteen sarjalle Iina lähestyi innokkaasti, mutta malttoi pidättää vauhtiansa ennen ponnistusta ja keskittyykin korkeaan hyppyyn vauhdin sijaan. Alastulossa hieman tasapainottelua, mutta nopeasti tilanne saadaan hallintaan ja kolmen askelen päässä odottava toinen este menee juuri ja juuri puhtaasti. Toistamiseen ei sama virhe tapahdu, vaan ratsastaja osaa ennakoida tilanteen. Ratsukko selviää puhtaasti ja kolmanteen esteeseen jatkettu sarja saa hieman haastetta aikaan. Iina menee ennakkoluulottomasti esteille, eikä vauhdista ole pulaa, kun tamma askeltaa esteiden välit pitkillä laukka-askelilla. Loppuverryttelyn laukassa ei myöskään vauhtia tarvittu, kun tamma antoi hieman vauhtinäytettä saadessaan laukata pidemmin ohjin.

Estevalmennus, 23.09.2014 (valmentajana raza)
Valmennuksen aiheena olivat tarkat ja sujuvat lähestymiset, sekä lyhyet tiet. Aloititte veryttelyhypyillä pääty-ympyrällä pienen ristikon parissa. Kaarevalla uralla lähestymiset sujuivat hienosti, ja ravin tahtikin pysyi hienosti, eikä kiihdyttelyitä esteelle tullut. Harjoituslaukassa ponnistus lähti muutaman kerran hieman liian kaukaa, mutta tamma kuunteli sinua hienosti, ja sait sitten ratsastettua yhden askeleen lähemmäs estettä. Rakentelin rataa joka koostui kahdesta pystystä, laine-esteestä, trippelistä ja kolmen ristikon sarjasta. Estekorkeus ei ollut päätä huimaava, sillä nyt oli tarkoitus keskittyä nopeisiin teihin ja puhtaaseen suorittamiseen. Tamma oli hienosti kuulolla, se onnistui lähestymisissä upeasti. Yksi ainoa virhe kävi, kun ponnistus trippelille lähti hieman liian kaukaa, ja puomi kolisi alas. Tämän jälkeen kuitenkin suoriuduitte radasta moitteetta, ja jopa eriskummallinen laine-este meni kuin vettä vaan. Hieno, oikein potentiaalinen ratsukko olette!