Koistilan Suomenhevoset
Virallinen Nimi: Lohkotar TIE
VH-tunnus: VH11-018-0150
Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, tamma
Väri, säkäkorkeus: vaaleanrautias, 156cm
Syntynyt: 27.10.2009 (ikä)
Painotus: koulupainotteinen
Koulutus: ko: vaativa B, re: 100cm, me: 80cm
Kasvattaja: sodapop
Omistaja: Vibaja (VRL-00727)

⋯ ⨳ ⋯

Arvonimi » Champion myönnetty 21.09.2015
Kantakirjaus » 17 + 19 + 19 + 18 = 73p KTK II (30.06.2011)

⋯ ⨳ ⋯

Lohkotar on varsin rauhallinen tapaus, mutta hyvin voitonhaluinen. Tamma tahtoo aina olla ensimmäisenä joka asiassa, myös heinäpaalilla syömässä. Tammasta tulee myös varsinainen hapannaama, mikäli huomio kiinnittyy muihin hevosiin enemmän kuin häneen. Toisten hevosten ympärillä tamma on varsin omistushaluinen, niin ihmisten kuin varsojensakin suhteen. Ketään muu ei saa saada hänen omaisuuttansa.

Käsiteltäessä saa varautua moniin märkiin pusuihin. Rauhallinen ja ihmisrakas hevonen, joka nauttii rapsutuksista. Hoitaminen sujuu helposti, vaikka Anni tarkkaileekin hoitajan jokaista liikettä. Päästään hieman arka neito, mutta muuten helppo harjattava. Kaviot se nostaa keveästi ilmaan putsausta varten. Varusteiden laitto sujuu helposti, vaikka tamma ei tahtoisikaan innostuksestaan pysyä paikoillaan. Selkään nousussa tamma tahtoisi jo lähteä matkaan, mutta pienen ärähdyksen jälkeen myös tämä neito pysyy kiltisti paikoillaan.

Ratsuna Anni toimii kuuliaisesti ja innokkaasti, se myös tykkää oppia kaikkea uutta. Kokeneiden ratsastajien käsissä tamma on varsin oppimishaluinen ja toimii yhteistyöllä. Anni ei oikein nauti aloittelijoista, jotka eivät osaa varoa tamman herkkää suuta. Annilta löytyy myös näitä tammamaisia päiviä, varsinkin kiima aikoina. Tällöin kannattaa olla valppaana ja vaalia tammaa, koska pukit ja niskurointi on yleistä. Tavallisesti tamma on tosin varsin yhteistyöhaluinen ja miellyttävä ratsastaa. Se antaa kaikkensa peliin, varsinkin kouluradoilla kilpailuissa.

⋯ ⨳ ⋯

⋯ ⨳ ⋯

Isä: Peikkometsän Ilkikurinen
sh, vrt, 151cm
sijoituksia
ii: Lentäjän Poika
sh, rn, 150cm
iii. Piiratori
iie. Kerttuli
ie: Neitikka JP
sh, rt, 149cm
iei. Remontti Reiska
iee. Aurinkoinen SET
Emä: Tuhonavain TIE
sh, vrt, 160cm
ei: Tuhontuoja
sh, rt, 151cm
eii. Sanansaattaja
eie. Valooja
ee: Sarvipää
sh, vprt, 155cm
eei. Sarveton
eee. Heitikka

Annin isä Peikkometsän Ilkikurinen on komea ja hyvin vankkarakenteinen ori. Luonteeltaan Ilpo on hyvin orimainen pakkaus, varsinkin toisia hevosia kohtaa, ei niinkään ihmisiä kohtaan. Hoitaessa hyvin rauhallinen ja kiltti, eikä anna pieniä hampaan jälkiä muistoksi hoitajalle. Ratsastaessa todella kuuliainen ja herkkä, varsinkin kädelle. Mikäli orin herkkyyttä ei muista ja kiskaisee Ilpon suusta kunnolla, tulee mukavat ilmahypyt ratsastajalle. Ori myös väsyy ja tylsistyy helposti vääntämään koulua, joten toisinaan raippa on hyvä pitää mukana vähintäänkin. Kouluradoilla Ilpo on kiertänyt ja sijoittunut melko hyvin, jopa vaativa B tasolta on voittoja tullut. Muita jälkeläisiä herralla ei ole vielä Annin lisäksi.

Annin emä Tuhonavain TIE on kaunis rautias tamma. Luonteeltaan Ava on hyvin monipuolinen persoona, osaa olla todella itsepäinen, mutta myös hyvin rauhallinen ja mukava. Hoitaessa kannattaa neito sitoa käytävään, koska karsinassa se sählää liikaa, ellei itse halua tulla liiskatuksi. Ratsastaessa melko mielenkiintoinen, koska osaa tässäkin olla hyvin miellyttämishaluinen, mutta jos ratsastaja ei osaa hommaansa, muuttuu tammasta piru. Koulukilpailuissa on kierrelty muutamaan otteeseen, sijoituksia on tullut vielä niukasti, mutta eiköhän niitäkin ala kertyä pikku hiljaa. Esteilläkin on muutama kerta käyty, mutta sieltä ei sijoituksia ole tullut vielä. Jälkeläisiä ei Annin lisäksi ole muita.


Jälkeläiset

sh tamma Koistilan Lipinka s. 20.08.2010 i. Hellori AK
sh tamma Koistilan Viiri s. 06.01.2011 i. Rosoreuna KTK-I
sh ori Koistilan Elmeri s. 23.03.2012 i. Koistilan Nemo KTK-III
sh tamma Koistilan Sorja s. 01.03.2013 i. Sankari KTK-III
sh tamma Koistilan Nova s. 04.10.2013 i. Koistilan Nemo KTK-II