Koistilan Suomenhevoset

© Elisa
Virallinen Nimi: Joulutähti
VH-tunnus: VH13-018-1310 / #PKK683
Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, tamma
Väri, säkäkorkeus: kulomustanpäistärikkö, 159cm
Syntynyt: 20.12.2006 (ikä)
Painotus: yleispainotteinen
Koulutus: ko: helppo B, re: 110cm, me: 80cm
Kasvattaja: K. Innanen evm
Omistaja: Vibaja (VRL-00727)

⋯ ⨳ ⋯

Tähti on luonteeltaan ihmisläheinen syöppö, joka tykkää pitää meteliä ja pitää huolen, että tulee varmasti huomatuksi joka tilanteessa. Mikäli neidolla olisi ruokaa tarjolla kokoajan, se varmaan söisi itsensä hengiltä. En tiedä missä nuoruuden vaiheessa sille on tullut ruoan kanssa näin suuret mielipiteet, mutta onneksi pystymme heinäverkolla säätelemään suupalan suuruutta. Myös herkkujen antaminen on kiellettyä tällä neidolla, koska se on myös herkkä lihomaan. Näin ollen tarhauksessa tamma on yksin ja kesälaitumelle päästessään on vain muutaman tunnin päivässä, ähky riski on liian suuri.

Hoitaessa varsin mukava tapaus, joka ei turhaan aiheuta ongelmia. Pysyttelee nätisti paikoillaan, oli paikka sitten mikä tahansa. Kuitenkaan Tähti on pysy paikoillaan ilman kiinni pitämistä. Tiedä mistä neitokainen löytyisi tämän jälkeen. Harjaus ja muutkin hoitotoimenpiteet sujuvat erittäin hyvin. Myös jalat se nostaa kevyesti kavioiden putsaamista varten. Varusteiden laitto sujuu ongelmitta, kuten myös tarvittaessa valjastus. Lihomisvaaran takia tammaa lenkitetään paljon kärryillä mäkijumppaa. Kuitenkaan valjakkoajoa emme ole sen suuremmin kokeilleet, mutta mistä sitä vielä tietää.

Ratsastaessa se on päivästä riippuen vähän millainen tahansa, joten mikään automaatti se ei ainakaan ole. Pakkaspäivinä virtaa riittää, kesähelteillä mahdottoman laiska, sateisina ja tuulisina päivinä toisinaan säpsy hienohelma. Toisinaan rakastaa kurassa pyörimistä, joten otapa nyt siitä sitten selvää. Pääosin kuitenkin ihan kelpo, luonteikas, omalla moottorilla toimiva ratsu, jolle ei reen tai kärryjenkään vetäminen tuota ongelmia. Esteillä hyvin innokas ja vetää itseään esteelle, kunhan vain ratsastaja pystyy säätelemään hieman nopeutta ja hyppykohtaa, on tässä tammassa erinomainen vastustaja kilpakentillä. Hyppää myös tarkasti, mutta saisi kääntyä aavistuksen nopeammin kaarteissa ja tiukissa käännöksissä. Yleensä joudutaan ottamaan hieman pidempi reitti, kun ei pennin päällä pyörähdetä. Koulussa ollaan pääosin kuuliaisena ja yhteistyökin sujuu. Pidempi lämmittely on kuitenkin tarpeen, jos tästä neidosta haluaa kunnon kumppanin. On tottunut niin paino- kuin ääniapuihinkin, eikä ole erityisen herkkä kyljistään. Tasainen käsi ja jalat kiinni varmuuden vuoksi hevosessa on parhain vaihtoehto. Kilpailutilanteissa ei jaksa välittää muista hevosista, vaan on hieman erakko. Toimii kuitenkin parhaiten näin, kun ratsukko pystyy keskittymään täysillä kilpailemiseen.

⋯ ⨳ ⋯

⋯ ⨳ ⋯

Isä: Fn Leevin Tuttiritari
sh, m, 162cm
ii: Aholan Leevi
sh, rt, 160cm
iii. Lennart
iie. Aholan Odotus
ie: Jääprinsessa
sh, m, 156cm
iei. R.W. Saiku
iee. Valmetar
Emä: Voikukka
sh, rtpäis, 166cm
ei: Ero-Keisari
sh, rt, 170cm
eii. Lepän Oku
eie. Eerika
ee: Kielo
sh, rtpäis, 165cm
eei. Vanne
eee. Kielotar

Jälkeläiset

sh ori Koistilan Lieska s. 01.02.2014 i. Murroksen Hohto KTK-II, KERJ-II, ERJ-II, KRJ-I
sh ori Koistilan Lumous s. 17.02.2017 i. Oravan Luomupoika ei saavutuksia