Tuntuuko elämäsi synkältä? - Satuloi hevonen!

Maalaismaiseman tunnelmissa kohoilee hevostila, jonka vuosikerta erottuu selkeästi vanhoista rakennuksista. Huomio kiinnittyy nopeasti uudempaan maneesirakennukseen, joka pistää tallialueella silmään. Pohjois-pohjanmaan maakunnassa, Pudasjärvellä pidämme yllä kasvatustoimintaa perinnerotuamme kunnioittaen. Suvun historia on selvinnyt niukin niin talvi- kuin jatkosodastakin, mutta rakkaus suomenhevosiin on aina kestänyt. Tilan vanha puutalo on peräisin -60 luvulta ja vanha tiilinen navetta on muunnettu hevostalliksi. Maneesi on ainoa uusi asia koko pihamaalla, vaikka talli onkin rempattu sisältäpäin.

Pidämme yllä niin vanhoja perinteitä, kuin myös vaalimme uutta. Meiltä löytyy suomenhevosia hieman joka painotuslajiin ja suvullisesti vanha ja uusi linja kulkee käsi kädessä. Toimintaa erikseen emme varsinaisesti järjestä, mitä nyt muutamia pieniä kilpailuja silloin tällöin. Lähimaastostamme löytyy itse tehty valjakkorata, jota moni taho vuokraa toisinaan käyttöönsä.

Vierailijat ovat aina tervetulleita meille tervehtimään hevosia ja tutustumaan suomenhevosiin rotuna. Vaikka nämä kujeilijat ovatkin suostuteltavissa mihin vain herkkujen toivossa, ovat ne silti omia sisukkaita suomenhevosiamme ja jokaisella on oma persoonansa. Astu rohkeasti sisälle taloon ja tule kahvikupposelle, maalaismaisemassa silmä lepää ja mielenrauha on taattua.

Tervetuloa toivottaen,
Johanna Koskinen
(Vibaja, VRL-00727)