Welcome!

Tervetuloa virtuaaliselle tallille, jonka päämääränä on näyttää hevosia näyttelyissä ja näin ollen ansaita näille palkintoja. Ulkomuodoltaan erikoisempiin ja hienoimpiin hevosiin luetteloituvat akhal-tekke ja quarterhevonen, jonka vuoksi tallistamme löytyy näitä kahta rotua. Painotamme vain näyttelyihin, emmekä oikeastaan kilpaile hevosilla urheilun merkeissä. Hevosten saavutettua palkintoja, ne siirtyvät jalostuskäyttöön niin omille kuin ulkopuolisille hevosille.

Welcome to a sim-game stable, the goal of which is to show horses in shows and to earn rewards. Our stable houses two horse breeds, which are in our opinion the finest and most exotic breeds: akhal-teke and quarter horse. The horses on our website are completely sim-game (virtual) and do not really exist. The horses featured in the pictures on our pages are not related to the information displayed in any way.

Best regards,
Vibaja (VRL-00727)
päivitetty viimeksi 01.08.2015

Akhal-teke and quarter horse

Akhal-tekke jakaa mielipiteitä hyvinkin runsaasti ulkomuotonsa vuoksi. Rakenteeltaan tekke ei ole © Anne Rowlison Martinezkovin ihanteellinen, eikä sen joutsenkaula imartele yhtään enempää. Kuitenkin rodun omat rakennepiirteet tekevät siitä hyvin erikoisen ja samalla kiehtovan. Rodulla on ominaista ohut nahka ja hyvä lämmönsietokyky, joita tarvitaan sopeutumiseen Keski-Aasiassa. Teket vaikuttavat hieman vinttikoiramaisilta, ne ovat laihoja ja hyvin kevyitä hevosia. Ne eivät kuitenkaan ole kovin suosittuja koulu-, este- tai kenttäkilpailuissa, siksi ettei niiden rakenne sovellu kunnolla näihin lajeihin. Laukka- ja matkaratsastuskilpailuissa ne kuitenkin pärjäävät ja menestyvät hyvin, kiitos kevyen rakenteensa ja pitkien jalkojensa.

Quarterit ovat akhal-tekken tapaan myös hieman erikoisia, kuitenkin täydelliset vastakohdat keskenään. Quarterit ovat rakenteellisesti hyvin vankkoja, eivät laihoja tai lihaksettomia. Varsinkin takaosa on hyvin kehittynyt ja lihaksikas, joka takaa suuren nopeuden. Verrattuna mihin vain toiseen hevoseen, jotkin quarterit ovat todella lihaksikkaita ja näyttävätkin tämän vuoksi hieman oudoilta lihaskimpuilta. Rotu toimii loistavasti karjahevosena, omaten hyvän tasapainon lisäksi ketteryyden ja nopeuden. Myös laukkahevosena rotu on tunnettu ja rakenteeltaan laukkapainotteiset quarterit ovat paljon kevyempiä kuin karjaratsutoverinsa.

Links

- Näyttelyjaos
- Kantakirja
- Näyttelyiden kermaa

- Ravenwood Ranch
- Rowan Hill Ranch
- Chinét Ranch
- Dayo Ranch

- Presta Racing Center
- Gin Ahaltek

People on horses look better than they are. People in cars look worse than they are. ~Marya Mannes

Copyright

Ulkoasu © Daniela P 2011
Kuvan © Kerri-Jo (lisenssi)
Taustakuvan © The inspiration gallery
This is a sim-game stable
Tämä on virtuaalitalli

Keep your computer mouse above the photo to see copyrights