Maldwyn

Etusivu Ponit Hevoset Kasvatus

Cecam Honey Chillie

Ch, KTK-II

VH11-017-0605
shetlanninponi tamma, synt. 22.06.2011
Kulomusta (Ee/aa), 90 cm

Omistaja VRL-00727, kasvattaja Cecam Shetlands
Valjakkopainotteinen (ko: noviisi)

Yleisesti Cecam Honey Chillie, tuttujen kesken Chili on melko luonteikas kaveri. Tykkää järjestää hoitajille ja omistajalle tekemistä, ja joskus voi samalla aiheuttaa heille muutaman harmaan hiuksenkin. Tamma tuntee arvonsa ja jos sitä ei jokin asia miellytä, se esittää mielipiteensä asiasta samantien. Chili ei kuitenkaan koskaan ole ilkeä, pohjimmiltaan tässäkin tammassa asustaa hellimistä rakastava nallekarhu.

Hoitaessa Chili saattaa joskus tepastella ympäriinsä, kun se ei millään malttaisi odottaa että sille saataisiin varusteet paikoilleen ja että tamma pääsisi töihin. Chili antaa kuitenkin harjata aivan rauhassa jokaisen kolkan itsestään. Edes yleinen kulmakivi, maha, ei tuota minkäänlaisia ongelmia. Kaviot nostaa nätisti eikä kisko niitä edestakas, samalla kun joku yrittää puhdistaa niitä. Korviin koskemisestä se ei erityisemmin pidä, ja sitä kannattaa välttää. Satuloidessa tamma seisoo aivan hievahtamatta. Kun satulan saa paikoilleen ja alkaa kiristämään satulavyötä, Chili pullistaa hieman, mutta senkin asian saa korjattua kun kiristää vyötä hetken päästä uudelleen. Suitsiessa nostaa päätään välillä melko korkeallekin, mutta laskee sen pienellä houkuttelulla. Pintelit ja suojat antaa laittaa ilman mitään ongelmia. Loimittaessa ei pidä soljista jotka osuvat kylkiin. Saattaa hieman pompata ja väistellä lointa sen jälkeen. Mutta jos Chilin loimittaa rauhassa turhia kikkailematta, sekin toimenpide sujuu paremmin kuin hyvin.

Ratsastaessa Chili on erittäin herkkä avuille, ja pahin virhe, minkä tammalla ratsastaessa voi tehdä, on liian rajut pidätteet. On mahdollista, että ratsastaja löytää itsensä kentän hiekkaa tutkimasta. Chilistä näkee kauas, että se nauttii ratsastajan kanssa työskentelystä, miellyttämisestä ja onnistumisen tunteesta. Menee oikean ratsastajan kanssa melkein kuin itsestään muotoon ja käyttää koko kroppaansa työskentelyssä. Esteillä kuumuu melko paljon, ja tarvitsee varman kuskin. Etenkin jotkin erikoisesteet voivat saada aikaan ongelmia Chilin kanssa, vaikka eipä tähän kokoluokkaan mahtuvia sen erikoisempia esteitä juuri olekaan. Kaikki tavallisesta poikkeavan näköinen voi silti saada aikaan ei-toivotun reaktion. Kun hypyn saa rullaamaan, tammaa ei pysäytä mikään. Maastossa säikkyy joskus aivan pöljiäkin asioita, esim kiviä. Toisinaan Chili ei taas pelkää yhtään mitään, ja vaikka pommi poksahtaisi vieressä, hevonen vain lupsauttaisi korvaansa sille.

Kärryjen edessä tamma on mitä mainioin ja seisoo kuin kivipatsas ennenkuin saa kehotuksen lähteä liikkeelle. Chili toimii erinomaisesti ääniavuilla ja on jatkuvasti keskittyneenä ja kuulolla. Kärryttely kuuluukin ehdottomasti ponin lempijuttuihin, minkä kyllä huomaa ihan päältäpäinkin. Ajelu on siten myös ohjastajalle miellyttävä kokemus ja ratin taakse uskaltaa kokematonkin harrastelija. Jarru toimii erinomaisesti, joten liian kovasti vauhdista ei ole vaaraa. Juuri pahaa sanottavaa Chilistä ja ajamisesta ei keksi.

Kisoissa kuumuu erittäin paljon, ja voi olla vaikea varustaa. Kun verkassa ratsastaja pääsee kyytiin, tamma sulkee korvansa muulta ja keskittyy pelkästään ratsastajan apuihin. Startissa hieman ennen radan alkua tuijottelee hieman muita hevosia, mutta sitten se keskittyy jälleen ja tuloksena on yleensä puhdas rata. (c. Cery)

Sukutaulu

i. VIR MVA Ch Playback Not
she, rt, 102cm
ii. Partysmooth
she, prt, 104cm
iii. Go Machoman
iie. Barbie Must
ie. Can-Can- Lisbon
she, rn, 97cm
iei. Frikulla Playa
iee. Frikulla Lila
e. Honey of Maryfield
she, m, 105cm
ei. Pedro of Maryfield
she, rt, 129cm
eii. Urban Legend
eie. Beauty of Maryfield
ee. Lottie
she, m, 130cm
eei. Golden Charly
eee. Geertje v.d. Ponny Hoeve

Saavutukset

  16.12.2011 NJ Laikkarit, irtoSERT, pt. Isla P.
  30.11.2011 NJ B Ponies, irtoSERT, pt. Isla P.
  01.11.2011 NJ Alegre, irtoSERT, pt. Terhi N.
  27.10.2011 NJ Laikkarit, irtoSERT, pt. Peppi S.
  21.05.2012 NJ Cecam Shetlands, BIS2 - MVAsert, pt. Terhi N.
  KTK-II -- 73 pisteellä 20.06.2021
  Champion -- myönnetty 01.10.2021

Kilpailutulokset

  / 0 sijoitusta
  / 0 sijoitusta