Maldwyn

Etusivu Ponit Hevoset Kasvatus

Aleyna

Ch, KTK-III

VH21-040-0072
friisiläinen tamma, synt. 23.05.2014
Musta (Ee/aa), 155 cm

Omistaja VRL-00727
Kasvattaja Leroy Specht (NL)
Yleispainotteinen (ko: vaativa B - re: 80cm)

Sukutaulu

i. Pieter
fri, m, 161cm
ii. Peet
fri, m, 159cm
iii. Klaas
iie. Nynke
ie. Quinta
fri, m, 154cm
iei. Renske
iee. Lumke
e. Quadra
fri, m, 153cm
ei. Severyn
fri, m, 158cm
eii. Matthys
eie. Marije
ee. Suske
fri, m, 152cm
eei. Murk
eee. Nadine
fri tamma Maldwyn Iduna synt. 11.02.2018 i. Gottfried om. VRL-00727

Aleynan isä, Pieter, on Euroopassa varsin kuuluisa friisiläisori. 161cm säkäinen, kiiltävän mustan karvan omaava ori on kilpaillut niin Hollannissa kuin muualla Euroopassa kouluratsastuksessa sekä valjakkoajossa vaativalla tasolla. Ruusukkeita ja pokaaleita hyllyjen täydeltä kerännyt orin suurimpia menestyksiä ovat olleet valjakkoajossa MM-joukkue hopeaa ja Hollannin kouluratsastusmestaruuden pronssisija. Pieter on myös kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle ja se on saavuttanut näyttelyistä Champion-tittelin. Ori on luonteeltaan varsin rento, mutta osaa haastaa selässä istuvaa ratsastajaa. Tällä hetkellä ori asuu Kaakkois-Hollannissa omistajallaan ja on jalostuskäytössä. Jälkeläisiä Pieterillä on tällä hetkellä kolme.

Isänisä oli 159cm säkäinen musta friisiläisori Peet. Luonteeltaan Peet oli hyvin ihmisrakas, tammoille esitteli upeita lennokkaita liikkeitään ja muille oreille pyrki näyttämään, kuka on pomo. Hollannissa hyvin menestynyt ori ei kilpaillut ulkomailla paljoakaan, vain muutamat kilpailut startannut. Tästä johtuen ori ei ollut tunnettu muualla kuin kotimaassaan. Peet oli kuitenkin menestyksellinen niin näyttelyissä kuin kouluratsastuskilpailuissa Vaativa B-tasolla. Useat Hollannin koulumestaruudet kilpaillut ori ei koskaan lähtenyt ilman pokaalia, vaan sijoittui aina. Kahdesti saavutti jopa voiton. Kilpailu-uran jälkeen Peet siirtyi jalostuskäyttöön omalla kotitallillaan. Jälkeläisiä ori jätti yhdeksän, joista suurin osa on menestyneitä näyttelyissä tai kouluratsastuksessa. Ori päästettiin vihreimmille laitumille 24-vuotiaana.

Isänisänisä, Klaas, oli Hollannissa syntynyt musta friisiläisori. Ori myytiin nuorena Belgiaan koulutettavaksi ja myöhemmin siitä tuli kilpahevonen kouluratsastukseen. 157cm säkäinen ori rakasti rapsutuksia, sosiaalisuutta ihmisten kanssa ja oli aina valmis ratsutettavaksi. Klaas on kerran edustanut maajoukkuettaan Vaativa B-tasolla, ja tällöin joukkue sijoittui kolmanneksi. Ori jäi omistajalleen ja sitä käytettiin vain muutaman kerran jalostukseen. Klaasille jäikin jälkeläisiä viisi. Isänisänemä oli kuvan kaunis musta friisiläistamma Nynke. Siro ja 155cm säkäinen tamma kilpaili Hollannissa pääsääntöisesti valjakkoajossa ja kiersi näyttelyitä saavuttaen Champion-tittelin. Nynke oli keskiverto menestyjä valjakkoajossa, sekä starttasi pari kertaa koulukilpailuissa. Tamma oli luonteeltaan oman arvonsa tunteva, mutta tuttuja ihmisiä sekä hevosia kohtaan mukava ja aina rapsutuksia vaille. Nynke asui koko elämänsä ajan saman perheen omistuksessa Lounais-Hollannissa ja varsoi kaksi kertaa.

Isänemä oli 154cm säkäinen, musta friisiläistamma Quinta. Luonteeltaan tamma oli kiltti, mutta vähän häseltäjä niin hoitaessa kuin ratsailta, ja tarvitsi päättäväisen ihmisen toimimaan tamman kanssa. Oikean ihmisen kanssa tamma menestyi Helppo A-tasolla kouluratsastuksessa aluekilpailuissa ja valjakkoajossa Quintan kanssa menestystä karttui noviisitasolta. Tamman kanssa lopetettiin kilpailu-ura jo 11-vuotiaana ja se siirtyi maalaistilalle perheelle ratsuksi. Tamma varsoi neljä kertaa, joista kolme jälkeläistä on erittäin menestyksellisiä olleet kilparadoilla. Sekä luonteeltaan rauhallisemmin toimivia. Quinta lopetettiin tamman ollessa 21-vuotias, koska sen vasempaan takajalkaan tuli tarhatessa vaikeanlaatuinen murtuma.

Isänemänisä oli ylväsrakenteinen musta friisiläisori Renske. 158cm säkäinen ori oli varsin hurmaava persoona. Orimaisuutta ei ollut havaittavissakaan, sillä ori oli läheisyyden kipeä ja aina tervehti uusiakin tuttavuuksia mielellään. Oli sitten kyseessä ihminen tai toinen hevonen. Renske oli luonteeltaan sekä ulkonäöltään täysi kymppi, josta kertoi myös Champion-titteli ja iso rivi pokaaleja. Ori oli menestyksellinen myös koulu- ja esteratsastuskilpailuissa. Kilpailu-ura kesti 15-vuotiaaksi asti, jonka jälkeen ori siirtyi kasvattajalleen jalostuskäyttöön. Jälkeläisiä ori sai huikeat 12, ja suurimmilla osalle ori periytti luonnettaan ja osaamistaan. Renske lopetettiin sen ollessa 22-vuotias. Isänemänemä oli Hollannissa syntynyt sirorakenteinen musta friisiläistamma Lumke. Kouluratojen silmien kääntäjä tamma oli 154cm säkäinen ja luonteeltaan enemmänkin yhden ihmisen hevonen. Tamma kilpaili saksalaisen kouluratsastajan hevosena Vaativa B-luokkia saaden hyvää menestystä. Näyttelyistäkin tamma sai kaksi irtoSERT:iä, mutta omistaja ei ollut niinkään kiinnostunut näyttelyissä kiertelystä. Tamma palasi kasvattajalleen Hollantiin, jossa tamma varsoi kolme jälkeläistä.

Aleynan emä on 153cm säkäinen friisiläistamma Quadra. Kauniin mustan ulkokuoren alla piilee kiltti, mutta herkkä tamma. Quadra tulee parhaiten toimeen vain muutaman ihmisen kanssa, joihin tammalla on hyvä luottamussuhde ja ihmiset toimivat rauhallisesti. Tamma kyllä antaa aina parastaan niin koulukentillä ja valjakkoajossa, kun luottamussuhde on kunnossa. Vaikka Quadra on herkkä kilpailupaikoillakin, on se kerännyt menestystä Helppo A-tasolla kansallisella tasolla. Hyvän työmoraalin omaavana tamma tekee mitä pehmeä kätinen ratsastaja pyytää. Näyttelyissäkin tamma on kiertänyt, ja se on haalinut itselleen Champion-tittelin. Nykypäivänä Quadra toimii jalostustammana omalla kotitallillaan ja on varsonut kahdesti. Jälkeläisilleen tamma periyttää kaunista eleganttia ulkonäköä ja kilttiä luonnetta.

Emänisä, Severyn, on Euroopassa tunnettu musta friisiläisori. Hollannissa syntynyt 158cm säkäinen ori on varsin mieleenpainuva niin komean ulkonäön kuin kilpailumenestyksen puolesta. Vaativa B-tasoinen Severyn on voittanut useita isompia kilpailuita ja kerännyt näyttelyistä itselleen Champion-tittelin. Luonteeltaan varsin utelias, kiltti ja herttainen ori sopii monenlaiselle hoitajalle, vaikka ihan aloittelijallekin. Hoitaessa ori patsastelee nätisti paikoillaan, seuraillen mitä hoitaja tekee tai mitä muualla tapahtuu. Kilpailu-uransa jälkeen ori siirtyi takaisin kasvattajalleen Pohjois-Hollantiin, jossa ori on vielä tänä päivänä jalostusorina. Tosin eläkepäivät lähenevät piakkoin. Jälkeläisiä orilla on tällä hetkellä kahdeksan.

Emänisänisä, Matthys, oli Pohjois-Hollannissa syntynyt musta friisiläisori. 160cm säkäinen ori oli luonteeltaan varsin lempeä ja sosiaalinen, ja oria pystyi hoitamaan omistajansa lapset. Orin kanssa kilpailtiin menestyksellisesti kouluratsastuksessa Helppo A-tasolla ja esteratsastuksessa 80cm-luokissa ympäri Hollantia ja muutaman kerran Saksassa. Ori asui koko elämänsä ajan samalla omistajalla jättäen kaksi jälkeläistä maailmaan. Emänisänemä oli musta friisiläistamma Marije. 167cm säkäisen tamman osti nuori kouluratsastajan alku, joka kilpaili Marijella kouluratsastuksessa Vaativa B-tasolla vaihtelevalla menestyksellä. Lempeän ja rohkean luonteen omaava tamma loukkasi kuitenkin jalkansa 11-vuotiaana ja sen kilpailu-ura päättyi siihen. Tamma siirtyi jalostuskäyttöön ja sai kaksi ihanaa varsaa. Tamma lopetettiin sen ollessa 22-vuotias.

Emänemä on sirorakenteinen friisiläistamma Suske. Musta ja 152cm säkäinen tamma on varsinainen jekkuilija ja tarvitsee hoitajaltaan päättäväisyyttä hoitotoimenpiteiden onnistumiseksi. Muuten tamma oli miellyttämisen haluinen ja omisti hyvän työmoraalin. Susken kanssa kilpailtiin Hollannissa kouluratsastuskilpailuissa Helppo A-tasolla ja edusti ratsastajansa kanssa seurakilpailuissa seuransa parhaimmistoa. Tamman kanssa kilpailu-ura päättyi ratsastusonnettomuuteen, jonka jälkeen Suske toimi harrastehevosena sekä sukulinjansa jatkajana kahden varsan verran. Tamma nauttii eläkepäivistään tällä hetkellä omalla kotitallillaan.

Emänemänisä oli friisiläisori Murk. 158cm säkäinen musta ori oli vajakkoajossa Euroopan kuulu nimi, ja se kilpaili jopa neljästi valjakkoajon MM-kilpailuissa. Kaksi kertaa keräten kultapokaalin hyllyyn, ja kahdesti sijoittuen ruusukesijoille. Luonteeltaan ori oli miellyttämisen haluinen, hyvä käytöksinen sekä utelias. Kilpailu-uran jälkeen ori siirtyi jalostushevosen tehtäviin siittolaan Koillis-Hollantiin. Ori jätti jälkeensä viisi jälkeläistä, joista kaksi ovat olleet varsin menestyneitä niin kouluradoilla kuin valjakkoajossa. Murk jouduttiin lopettamaan vaikean ähkyn vuoksi 19-vuotiaana. Emänemänemä oli kuvankaunis Nadine. Musta friisiläistamma oli säkäkorkeudeltaan 154cm, ja luonteeltaan täysi kymppi! Rauhallinen, utelias ja varsinainen herkkusuu oli monelle nuorelle ratsastajalle opetushevonen Lounais-Hollannissa. Tamma toimi pienen tallin ainoana ratsuhevosena ja sulatti monien sydämet. Tamman kanssa myös kilpailtiin ja suoritukset olivat kouluratsastuksessa Helppo A-tasoa. Vaikka tamma ei ollut isojen ratojen kiertäjä, oli se kerännyt näyttelyistä itselleen Champion-tittelin. Nadine asui koko elämänsä samassa tallissa ja varsoi yhden ainoan varsan, Susken. Tamma jouduttiin lopettamaan iän tuomien vaivojen vuoksi 20-vuotiaana. (c. reprobate)


Saavutukset

  30.05.2017 NJ Adina, irtoSERT, pt. Jannica
  27.06.2017 NJ Crampton Stock Horses, BIS5 - MVAsert, pt. Sorel
  09.03.2018 NJ Einfall, irtoSERT, pt. Welby
  22.06.2020 NJ Haltiasalo, BIS2 - MVAsert, pt. alaera
  KTK-III -- 68 pisteellä 15.03.2015
  Champion -- myönnetty 02.04.2018

Kilpailutulokset

  07.02.2015 KRJ Ponipalatsi, Vaativa B, 3/30
  01.05.2015 KRJ Heili, Vaativa B, 7/54
  02.05.2015 KRJ Huvitutti, Vaativa B, 2/40
  05.05.2015 KRJ Huvitutti, Vaativa B, 1/40
  09.05.2015 KRJ Huvitutti, Vaativa B, 6/40
  26.06.2015 KRJ Rohkelikko, Vaativa B, 4/17
  27.06.2015 KRJ Rohkelikko, Vaativa B, 1/17
  28.06.2015 KRJ Rohkelikko, Vaativa B, 3/17
  01.07.2015 KRJ Rohkelikko, Vaativa B, 2/17
  02.07.2015 KRJ Rohkelikko, Vaativa B, 1/17
  01.10.2015 KRJ Vennamo, Vaativa B, 4/60
  05.10.2015 KRJ Vennamo, Vaativa B, 1/60
  12.10.2015 KRJ Vennamo, Vaativa B, 6/60
  25.02.2016 KRJ Viehättävä, Vaativa B, 5/30
  26.02.2016 KRJ Viehättävä, Vaativa B, 4/30
  27.02.2016 KRJ Viehättävä, Vaativa B, 3/30
  08.03.2016 KRJ Viehättävä, Vaativa B, 2/30
  09.03.2016 KRJ Viehättävä, Vaativa B, 4/30
  13.03.2016 KRJ Viehättävä, Vaativa B, 3/30
  09.04.2016 KRJ Brünhill, Vaativa B, 3/30
  10.04.2016 KRJ Brünhill, Vaativa B, 1/30
  24.04.2016 KRJ Kilpailukeskus Ginger, Vaativa B, 2/30
  26.04.2016 KRJ Kilpailukeskus Ginger, Vaativa B, 3/30
  27.04.2016 KRJ Kilpailukeskus Ginger, Vaativa B, 1/28
  28.04.2016 KRJ Kilpailukeskus Ginger, Vaativa B, 1/28
  01.08.2016 KRJ Myyränkolo, Vaativa B, 5/30
  01.08.2016 KRJ Myyränkolo, Vaativa B, 3/30
  04.08.2016 KRJ Myyränkolo, Vaativa B, 3/30
  07.08.2016 KRJ Myyränkolo, Vaativa B, 3/30
  20.08.2016 KRJ Myyränkolo, Vaativa B, 5/30
  24.08.2016 KRJ Myyränkolo, Vaativa B, 1/30
  25.08.2016 KRJ Myyränkolo, Vaativa B, 1/30
  26.08.2016 KRJ Myyränkolo, Vaativa B, 3/30
  27.08.2016 KRJ Myyränkolo, Vaativa B, 1/30
  30.08.2016 KRJ Myyränkolo, Vaativa B, 2/30
  30.08.2016 KRJ Myyränkolo, Vaativa B, 1/30
  22.09.2016 KRJ Härdelli, Vaativa B, 1/50
  24.09.2016 KRJ Härdelli, Vaativa B, 5/50
  28.09.2016 KRJ Härdelli, Vaativa B, 7/50
  29.09.2016 KRJ Härdelli, Vaativa B, 5/50
  22.12.2016 KRJ KK Stewart, Vaativa B, 5/84
  / 41 sijoitusta
  01.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 4/50
  04.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 4/50
  08.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 2/50
  14.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 3/50
  15.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 2/50
  15.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 2/50
  16.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 1/50
  16.12.2017 ERJ KK Litt, 80cm, 4/30
  17.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 5/50
  17.12.2017 ERJ Mitar Warmbloods, 80cm, 3/30
  17.12.2017 ERJ Mitar Warmbloods, 80cm, 1/30
  18.12.2017 ERJ KK Litt, 80cm, 2/30
  19.12.2017 ERJ Mitar Warmbloods, 80cm, 5/30
  19.12.2017 ERJ KK Litt, 80cm, 4/30
  20.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 5/50
  22.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 2/50
  24.12.2017 ERJ Mitar Warmbloods, 80cm, 1/30
  25.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 3/50
  26.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 4/50
  27.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 4/50
  29.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 6/50
  30.12.2017 ERJ Koistila, 80cm, 1/50
  01.01.2018 ERJ Kingsvalley, 80cm, 4/30
  02.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 3/40
  03.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 3/40
  05.01.2018 ERJ Kingsvalley, 80cm, 1/30
  05.01.2018 ERJ Mörkövaara, 80cm, 6/61
  06.01.2018 ERJ Kingsvalley, 80cm, 3/30
  07.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 6/40
  12.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 3/40
  13.01.2018 ERJ Kingsvalley, 80cm, 4/30
  14.01.2018 ERJ Kingsvalley, 80cm, 2/30
  16.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 6/40
  17.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 4/40
  18.01.2018 ERJ Kingsvalley, 80cm, 2/30
  19.01.2018 ERJ Kingsvalley, 80cm, 4/30
  20.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 2/40
  21.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 1/40
  23.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 4/40
  25.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 1/40
  27.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 4/40
  28.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 6/40
  29.01.2018 ERJ Escorant Trakehners, 80cm, 4/40
  / 43 sijoitusta