Maldwyn

Etusivu Ponit Hevoset Kasvatus

Acheron

VIR MVA Ch, KTK-II

VH18-021-0152
trakehner ori, synt. 10.11.2014
Punarautias (ee/aa), 170 cm

Omistaja VRL-00727, kasvattaja Simon Ebner (GER)
Yleispainotteinen (ko: vaativa A - re: 140cm)

Sukutaulu

i. Coronet
trak, prt, 171cm
ii. Herzzauber
trak, tprt, 168cm
iii. Weltino
iie. Herta
ie. Cariana
trak, prn, 167cm
iei. Dontello
iee. Cassidy
e. Amnestie
trak, m, 165cm
ei. Clariamo
trak, rt, 169cm
eii. Damian
eie. Carbineer
ee. Avella
trak, m, 166cm
eei. Linus II
eee. Allegra

i. Acheronin isä Coronet oli korkea, mutta siro punarautias ori, joka polveutui täysin estesuvusta. Orilla oli kuitenkin jo pienenä varsana niin upeat liikkeet, että eräs nuori ruotsalainen kouluratsastaja ihastui varsaan Saksan-matkallaan ja osti oriin omakseen. Coronetista kuoriutuikin oikein näppärä kouluratsu vaativiin luokkiin ja pieniin esteluokkiin, joihin orin omistajan hyvä ystävä hevosta ahkerasti kuljettikin. Omistaja treenasi tavoitteellisesti hevosta kohti vaikeita luokkia, mutta Coronetin jalat eivät kestäneetkään kovaa treenaamista ja haaveet kilpauran jatkumisesta jouduttiin unohtamaan. Jalostukseen Coronetia ei juurikaan käytetty sukunsa takia, vaikka sillä oli hieno rakenne. Muutaman jälkeläisen se kuitenkin sai, pääosin koulusukuisista tammoista. Jälkeläisilleen Coronet on jättänyt muun muassa kauniita pään merkkejä.

ii. Coronetin isä Herzzauber oli jykevä tummanrautias, lähes mustansävyinen estehevonen, joka aikanaan kilpaili läntisessä Euroopassa kansainvälisiä 140 senttimetrin esteluokkia. Ori oli koostaan huolimatta nopea ja ketterä ja Saksan hevospiireissä kiersikin huhuja, että ori kääntyisi vaikka kolikon päällä. Nopeudestaan ja hyvästä hyppytekniikastaan tunnettua Herzzauberia käytettiin melko paljon niin este- kuin kenttähevosjalostukseenkin. Lähes poikkeuksetta se periytti jälkeläisilleen hyvän estehevosen ominaisuuksia, kuten hyvää laukkaa ja hyppytekniikkaa. Orin kuolema sen ollessa vasta 18-vuotias järkytti hevospiirejä syvästi, kun orin kuultiin kuolleen kesken esteharjoitusten sydänkohtaukseen.

iii. Weltino oli aikanaan hieno estehevonen, suurikokoinen ja luonteikas. Se kilpaili Belgiassa kansallisella tasolla esteratsastuksessa, ei kuitenkaan koskaan niitä suurimpia luokkia, vaan parhaimmillaan 130 senttimetriä. Weltinon hyppytyylissä ei ollut kehumista, sillä se oli jaloistaan hieman varomaton ja usein pudotteli puomeja. Sillä oli kuitenkin ensimmäisen palkinnon arvoinen rakenne ja oletettavasti juuri rakenteensa ansiosta se sai muutaman varsan.

iie. Herzzauberin emän Hertan nimestäkin voi jo päätellä tamman luonnetta. Se oli sydämellinen ja kiltti tamma, joka kuljetti turvallisesti selässään niin omistajattarensa pienen pojan kuin taitavammatkin ratsastajat. Hertan omistaja ei itse kilpaillut tammallaan, vaan kilpailemisen hoiti ammattiratsastaja, jolla oli taitoa viedä kapasiteetikasta tammaa aina kansainvälisille 140 senttimetrin radoille asti. Kilpailusopimuksen päätyttyä omistaja myi tamman siittolaan, sillä hän halusi keskittyä enemmän perheeseensä. Pikimusta Herta sai useampia varsoja eri este- ja kenttähevosoreista, joille se periytti muun muassa hyvää laukkaansa.

ie. Pippurinen ja punainen tamma Cariana oli hieman äkäisestä luonteestaan huolimatta parhaimpia junioriesteratsuja, mitä Länsi-Saksan kamaralta löytyi kahdeksankymmentäluvulta. Tamma oli jaloistaan hyvin varovainen ja se kuljetti nuoria ratsastajiaan voitosta voittoon aina siihen saakka, kunnes tamman ikääntyessä se päätettiin siirtää siitoskäyttöön. Estehevoseksi Carianalla oli hienot askellajit - erityisesti sen ravia oli paljon kehuttu. Tamma myös periytti jälkeläisilleen hienoja askellajejaan ja monta sen jälkeläistä onkin myöhemmin nähty kenttäkilpailuissa, kun estehevosista on paljastunut hienoja askellajeja ja emältä perittyä nopeasti uusia asioita omaksuvaa luonnetta.

iei. Carianan isä Dontello oli henkeen ja vereen kenttäratsu ja se oli kenttäkilpailuiden maasto-osuudella suorastaan liekeissä. Ori loisti myös kouluosuudella upeilla askellajeilla ja ilmiömäisellä kokoamiskyvyllään. Monilahjakasta oria käytettiin niin kenttä-, este- kuin myös kouluhevosjalostukseenkin. Monikymmenpäiselle jälkeläiskatraalle ovat periytyneet isän hienot liikkeet ja kylmähermoinen luonne, josta on ollut etua kilparadoilla.

iee. Punaruunikko Cassidy oli vähän rääpäle, pieni ja hentoinen tamma, jonka luultiin menehtyvän jo varsana. Sisukas luonne ja pitkäjänteinen hoito auttoivat kuitenkin pitämään tamman hengissä ja aikuisiällään pienikasvuinen, karvan alle 160 senttimetriä korkea tamma kilpaili menestyksekkäästi kansallisia 120 senttimetrin esteluokkia. Yhden ainoan varsankin se sai, Carianan. Cassidy ei ollutkaan ihan äitityyppiä, joten haaveet toisesta varsasta sen kohdalla haudattiin syvälle maan alle.

e. Musta trakehnertamma Amnestie oli rohkea ja omapäinen tamma, jonka kanssa kierrettiin pitkään epäonnistumisesta toiseen väärien ratsastajien takia. Vasta tamman viitenä viimeisenä kilpailuvuotena sille löydettiin täydellisesti sopiva ratsastaja. Ratsukko olikin suorastaan match made in heaven ja he sijoittuivat parhaimmillaan kolmen tähden kenttäkilpailuissa. Amnestien hyppytyyli ei ollut suoraan oppikirjasta, mutta jotenkin se aina onnistui pitämään jalkansa irti puomeista ja pitkälaukkaisena hevosena se oli omiaan maastoesteradalla. Viimeinen kilpsilukausi katkesi kesken tamman sairastuttua ähkyyn. ähkyleikkauksesta seurasi pitkä sairasloma, eikä Amnestieta enää päätetty kuntouttaa kilpailukuntoon. Niinpä se sai siirtyä siitoskäyttöön ja siitä tuli äiti kaikkiaan kolmelle orivarsalle.

ei. Rautias Clariamo oli aikansa kenttähevosten kermaa. Se kilpaili ratsastajansa kanssa arvokilpailuissa asti ja saavutti kaiken, mitä kenttähevonen pystyi siihen aikaan saavuttamaan. Ori oli rakenteeltaan hyvin atleettinen ja sillä oli pitkät jalat, jotka kiidättivät oria maastoradoilla huimaa vauhtia eteenpäin. Clariamo kantakirjattiin ansaitusti ensimmäisellä palkinnolla trakehnerkantakirjaan ja se oli saavutustensa perusteella hyvin suosittu jalostushevonen, jolle kertyi jälkeläisiä kolminumeroinen määrä. Clariamo oli kilpahevonen vailla vertaa, se tuntui osaavan kaiken ja sillä oli rautaiset hermot. Valitettavasti hyvät hermot eivät kuuluneet siihen pitkään listaan asioita, joita Clariamo kerta toisensa jälkeen periytti lapsikatraalleen.

eii. Damian oli poikansa Clariamon tavoin kenttähevonen vailla vertaa. Clariamo päihitti isänsä kuitenkin kaikilla mittapuilla niin kilpa- kuin siitoshevosenakin, mutta Damiania ei missään tapauksessa sovi vähätellä. Sillä oli liikettä aina vaativiin koululiikkeisiin asti ja se hyppäsi mielellään, ainoa vain, ettei sillä ollut kapasiteettia hypätä niin korkeita esteitä, kuin aivan huipulla olisi vaadittu. Siitokseen oria kuitenkin käytettiin jonkun verran ja se onnistui aina periyttämään jälkeläisilleen itsestään parhaat piirteet.

eie. Carbineer oli hienosta suvusta polveutuva tamma, joka myytiin varsana hevoshuutokaupassa isolla rahalla eräälle aloittelevalle hevoskasvattajalle. Nuorella miehellä oli rahaa, mutta kokemusta hevosista ei niinkään. Hän yritti itse ratsuttaa Carbineerin sen ollessa kolmivuotias, mutta hevosmiestaidoton nuorukainen ei pärjännyt luonteikkaalle tammallen alkuunkaan. Mies luovutti ja soitti ammattilaisen apuun vasta siinä vaiheessa, kun mies onnistui murtamaan solisluunsa pudottuaan tammansa selästä. Ammattilaisen kanssa Carbineerista kuoriutui oiva estehvonen, joka hyppäsi korkealta ja kovaa. Tamman vahvat mielipiteet eivät päästäneet ketään helpolla. Emätammana Carbineer oli parempi kuin ratsuna; se huolehti hyvin varsoistaan ja periytti hienon sukunsa parhaita piirteitä seuraavalle sukupolvelle. Nuori mies maksoi tammasta aikanaan aivan liian kovan hinnan siihen nähden, ettei tammasta saatukaan kilpahevosta. Siittolan ensimmäisenä siitostammana se oli kuitenkin korvaamaton.

ee. Amnestien emätamma Avella ei koskaan ollut niin menestynyt kuin jälkeläisensä tai niiden isät. Avella kilpaili aluetasolla niin este-, koulu- kuin kenttäratsastuksessakin ja sijoittui silloin, kun ratsastaja sattui ratsastamaan todella hyvin. Avella oli hyvin herkkä tamma ja se oli kirjaimellisesti kuin ratsastajansa peili toimien hyvin vain silloin, kun ratsastajalla loksahtivat palaset kohdilleen. Mikään liikeihme tai superhevonen Avella ei ollut, mutta se osoittautui hyväksi siitostammaksi, joka periytti jälkeläisilleen mustaa karvapeitettä. Hyvien oriiden kanssa Avellan varsoista tuli kelpo ratsuja kaikkiin ratsastuksen lajeihin.

eei. Linus II oli niin puhtaasti kouluhevonen, kuin kouluhevonen vain voi olla. Sillä kilpailtiin aina Prix st. Georges tasolla asti kansallisissa koululuokissa. Esteitä kokeiltiin joskus kotona mielenvirkistykseksi, mutta Linus ei ymmärtänyt esteiden ideaa ollenkaan vaan kolisteli puomien yli varomattomasti. Kouluhevosena se kuitenkin loisti ja valkoisten aitojen sisäpuolella ori yritti aina parhaansa. Mustaa sukkajalkaista oria näytettiin kotimaansa oripäivillä ja se sai muutamia varsojakin. Jalostushevosena Linus ei ollutkaan kovin hyvä, eikä sen jälkeläisistä tullut huippuhevosia.

eee. Allegra oli erään perheen omistuksessa oleva tummanruunikko tamma, jolla ensin perheen äiti ja myöhemmin tytär kilpaili alueensa pikkukisoissa niin este- kuin kouluratsastuksessakin. Allegra oli luonteeltaan sydämellinen perhehevonen, joka kerran päätettiin astuttaa, kun tamman jännevammasta kuntoutuminen venyi. Syntynyt varsa myytiin pian pois ja Allegran toivuttua jalkavammastaan se palasi pian varsan vieroituksen jälkeen takaisin kilparadoille omistajiensa kanssa. Tamma eli lähes koko elämänsä samojen omistajien omistuksessa. Allegra jouduttiin lopettamaan tamman sairastuttua vakavaan ähkyyn sen ollessa 21-vuotias. (c. Juulia)

Saavutukset

  30.04.2018 NJ Haavelaakso, irtoSERT, pt. vaapu
  29.08.2018 NJ Einfall, irtoSERT, pt. Welby
  20.10.2018 NJ Höstnäs Knabstruppers, BIS3 - MVAsert, pt. Elisa
  10.10.2020 NJ Haltiasalo, BIS9 - MVAsert, pt. alaera
  KTK-II -- 72 pisteellä 20.10.2018
  VIR MVA Ch -- myönnetty 13.11.2020

Kilpailutulokset

  24.12.2016 KRJ KK Stewart, Vaativa B, 2/84
  24.12.2016 KRJ KK Stewart, Vaativa A, 1/36
  01.01.2017 KRJ Cadogan ponies, Vaativa A, 1/26
  02.01.2017 KRJ Cadogan ponies, Vaativa A, 3/24
  03.01.2017 KRJ Cadogan ponies, Vaativa A, 4/26
  05.01.2017 KRJ Cadogan ponies, Vaativa A, 4/26
  07.01.2017 KRJ Cadogan ponies, Vaativa A, 4/26
  09.01.2017 KRJ Cadogan ponies, Vaativa A, 1/24
  10.01.2017 KRJ Cadogan ponies, Vaativa A, 1/24
  11.01.2017 KRJ Cadogan ponies, Vaativa A, 2/24
  16.01.2017 KRJ Cadogan ponies, Vaativa A, 2/26
  18.01.2017 KRJ Cadogan ponies, Vaativa A, 3/26
  02.02.2017 KRJ Priton Budyonnys, Vaativa A, 2/40
  08.02.2017 KRJ Priton Budyonnys, Vaativa A, 4/40
  10.02.2017 KRJ Priton Budyonnys, Vaativa A, 3/40
  10.02.2017 KRJ Priton Budyonnys, Vaativa A, 2/40
  23.02.2017 KRJ Colosseum, Vaativa A, 1/34
  02.03.2017 KRJ Silverlode, Vaativa A, 3/50
  05.03.2017 KRJ Silverlode, Vaativa A, 5/50
  10.03.2017 KRJ Silverlode, Vaativa A, 6/50
  22.04.2017 KRJ Wolf Sporthorses, Vaativa A, 6/40
  23.04.2017 KRJ Hukkapuro, Vaativa A, 5/40
  26.04.2017 KRJ Wolf Sporthorses, Vaativa A, 1/40
  27.04.2017 KRJ Wolf Sporthorses, Vaativa A, 6/40
  28.04.2017 KRJ Hukkapuro, Vaativa A, 1/40
  02.06.2017 KRJ Sugar & Spice Shetlands, vaativa A, 5/30
  03.06.2017 KRJ Hunajamäki, vaativa A, 2/30
  05.06.2017 KRJ Kettula, vaativa A, 5/30
  06.06.2017 KRJ Hunajamäki, vaativa A, 3/30
  07.06.2017 KRJ Vinkavuo, vaativa A, 5/30
  08.06.2017 KRJ Vinkavuo, vaativa A, 4/30
  09.06.2017 KRJ Kettula, vaativa A, 4/30
  09.06.2017 KRJ Kettula, vaativa A, 2/30
  10.06.2017 KRJ Sugar & Spice Shetlands, vaativa A, 5/30
  11.06.2017 KRJ Sugar & Spice Shetlands, vaativa A, 2/30
  11.06.2017 KRJ Kettula, vaativa A, 2/30
  11.06.2017 KRJ Sugar & Spice Shetlands, vaativa A, 2/30
  12.06.2017 KRJ Vinkavuo, vaativa A, 2/30
  13.06.2017 KRJ Hunajamäki, vaativa A, 4/30
  13.06.2017 KRJ Kettula, vaativa A, 1/30
  16.06.2017 KRJ Sugar & Spice Shetlands, vaativa A, 1/30
  18.06.2017 KRJ Hunajamäki, vaativa A, 5/30
  19.06.2017 KRJ Sugar & Spice Shetlands, vaativa A, 3/30
  19.06.2017 KRJ Kettula, vaativa A, 2/30
  20.06.2017 KRJ Sugar & Spice Shetlands, vaativa A, 1/30
  21.06.2017 KRJ Vinkavuo, vaativa A, 4/30
  22.06.2017 KRJ Hunajamäki, vaativa A, 4/30
  22.06.2017 KRJ Vinkavuo, vaativa A, 2/30
  22.06.2017 KRJ Kettula, vaativa A, 1/30
  25.06.2017 KRJ Kettula, vaativa A, 4/30
  25.06.2017 KRJ Kettula, vaativa A, 1/30
  27.06.2017 KRJ Hunajamäki, vaativa A, 2/30
  27.06.2017 KRJ Kettula, vaativa A, 1/30
  28.06.2017 KRJ Sugar & Spice Shetlands, vaativa A, 3/30
  28.06.2017 KRJ Hunajamäki, vaativa A, 3/30
  28.06.2017 KRJ Hunajamäki, vaativa A, 4/30
  29.06.2017 KRJ Sugar & Spice Shetlands, vaativa A, 1/30
  29.06.2017 KRJ Vinkavuo, vaativa A, 5/30
  29.06.2017 KRJ Vinkavuo, vaativa A, 3/30
  29.06.2017 KRJ Kettula, vaativa A, 2/30
  30.06.2017 KRJ Sugar & Spice Shetlands, vaativa A, 1/30
  30.06.2017 KRJ Kettula, vaativa A, 2/30
  / 62 sijoitusta
  20.12.2016 ERJ Breawa, 140cm, 1/21
  21.12.2016 ERJ Yemene, 140cm, 4/30
  23.12.2016 ERJ Breawa, 140cm, 2/21
  23.12.2016 ERJ Yemene, 140cm, 4/30
  24.12.2016 ERJ Yemene, 140cm, 4/30
  25.12.2016 ERJ Starberry, 140cm, 2/7
  26.12.2016 ERJ Starberry, 140cm, 2/7
  27.12.2016 ERJ Micram, 140cm, 2/10
  27.12.2016 ERJ Starberry, 140cm, 2/7
  27.12.2016 ERJ Starberry, 140cm, 1/7
  28.12.2016 ERJ Micram, 140cm, 1/10
  31.12.2016 ERJ Starberry, 140cm, 2/7
  31.12.2016 ERJ Micram, 140cm, 3/10
  17.01.2017 ERJ Romilly, 140cm, 7/51
  18.01.2017 ERJ Romilly, 140cm, 1/51
  19.01.2017 ERJ Romilly, 140cm, 4/46
  23.01.2017 ERJ Romilly, 140cm, 2/30
  27.01.2017 ERJ Romilly, 140cm, 1/30
  02.02.2017 ERJ Romilly, 140cm, 3/40
  04.02.2017 ERJ Romilly, 140cm, 3/44
  05.02.2017 ERJ Romilly, 140cm, 2/44
  20.02.2017 ERJ Colosseum, 140cm, 3/27
  22.02.2017 ERJ Colosseum, 140cm, 5/38
  01.03.2017 ERJ Colosseum, 130cm, 1/40
  01.03.2017 ERJ Colosseum, 140cm, 2/38
  02.03.2017 ERJ Silverlode, 140cm, 5/50
  04.03.2017 ERJ Silverlode, 140cm, 4/50
  04.03.2017 ERJ Royal Gear, 140cm, 1/40
  09.03.2017 ERJ Colosseum, 140cm, 4/25
  10.03.2017 ERJ Colosseum, 140cm, 4/25
  11.03.2017 ERJ Colosseum, 140cm, 1/35
  13.03.2017 ERJ Romilly, 140cm, 5/27
  20.03.2017 ERJ Kettula, 140cm, 3/30
  24.03.2017 ERJ Viisikko, 130cm, 3/22
  24.03.2017 ERJ Colosseum, 140cm, 5/35
  30.03.2017 ERJ Boneyard Showjumpers, 140cm, 4/21
  31.03.2017 ERJ Boneyard Showjumpers, 140cm, 2/21
  01.04.2017 ERJ Boneyard Showjumpers, 140cm, 3/21
  13.05.2017 ERJ Elm Ponies, 140cm, 2/30
  14.05.2017 ERJ Elm Ponies, 140cm, 4/30
  15.05.2017 ERJ Elm Ponies, 140cm, 2/30
  16.05.2017 ERJ Silver Hoof, 140cm, 1/22
  18.05.2017 ERJ Elm Ponies, 140cm, 1/30
  23.05.2017 ERJ Harmony Sporthorses, 140cm, 2/27
  26.05.2017 ERJ Harmony Sporthorses, 140cm, 4/27
  27.05.2017 ERJ Harmony Sporthorses, 140cm, 5/27
  29.05.2017 ERJ Harmony Sporthorses, 140cm, 4/27
  01.06.2017 ERJ Tuiskula, 130cm, 1/30
  01.06.2017 ERJ Tuiskula, 130cm, 4/30
  02.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 3/30
  03.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 2/30
  03.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 4/30
  03.06.2017 ERJ Belja Trakeherns, 130cm, 4/38
  07.06.2017 ERJ Puzzle Rebellion, 140cm, 5/30
  07.06.2017 ERJ Delicate, 130cm, 3/30
  07.06.2017 ERJ Tuiskula, 130cm, 1/30
  08.06.2017 ERJ Puzzle Rebellion, 140cm, 1/30
  08.06.2017 ERJ Delicate, 130cm, 5/30
  08.06.2017 ERJ Delicate, 130cm, 1/30
  10.06.2017 ERJ Delicate, 130cm, 2/30
  11.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 5/30
  12.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 3/30
  12.06.2017 ERJ Puzzle Rebellion, 140cm, 5/30
  12.06.2017 ERJ Delicate, 130cm, 3/30
  13.06.2017 ERJ Puzzle Rebellion, 140cm, 5/30
  15.06.2017 ERJ Delicate, 130cm, 3/30
  21.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 2/30
  22.06.2017 ERJ Tuiskula, 130cm, 4/30
  23.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 4/30
  23.06.2017 ERJ Tuiskula, 130cm, 4/30
  24.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 2/30
  25.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 2/30
  26.06.2017 ERJ Puzzle Rebellion, 140cm, 2/30
  27.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 4/30
  27.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 3/30
  28.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 2/30
  28.06.2017 ERJ Delicate, 140cm, 1/30
  29.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 1/30
  29.06.2017 ERJ Delicate, 130cm, 4/30
  30.06.2017 ERJ Satulinna, 140cm, 1/30
  / 80 sijoitusta

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä 18.08.2018, hoitajana oresama
Vaativan A:n koululuokissa ja 130-140 -senttisissä esteluokissa ei ole yleensä paljoa osallistujia. Ne vähät, jotka aktiivisesti kilpailevat, tuntevat toisensa. Onneksi yhteishenki kilpailuissa on hyvä: me osallistujat tsemppaamme toisiamme ja iloitsemme toistemme saavutuksista, vaikka itsellä ei menisi sinä päivänä niin kauhean hyvin. Silti se närästää, jos aina häviää samalle hepulle. Niin kuin minä ja hevoseni Samba Acheronille. Onneksi Acheron eläköityi vuonna 2017 ja pääsin Samban kanssa kultasijoihin kiinni. Oli jännittävää nähdä Acheron tänään kokonaisen vuoden jälkeen. Olin ohikulkumatkalla ja pysähdyin tervehtimään vanhaa kilpakumppania. Eläkepäivät pukivat oria: se oli ehkä aavistuksen pyöreämpi kuin vuosi takaperin, mutta ehdottomasti terve ja kiiltäväkarvainen. Se oli säilyttä nyt ystävällisyytensä. Vaikka se ei muistanutkaan minua useista nopeista kohtaamisistamme huolimatta, se tervehti minua mielellään Kun lähdin pois tallilta, pohdin autossa kilpauraani. Saatoin voittaa nyt hevoseni Samban kanssa vaikka mitä, kun Acheron oli poissa tieltä. Suorituksemme olivat kuitenkin huonompia kuin ennen, kun ei tarvinnut koko ajan pistää parastaan. Kaksi kokonaista vuotta tavoitteemme oli ollut vain voittaa Acheron, mutta nyt kun oli liian myöhäistä, pitäisi keksiä uusi tavoite. Olisikohan Acheronilla jo kilpaikäistä varsaa? Samban varsa voisi ottaa siitä mittaa! Taisin olla hullu, kun kaipasin niin hirveästi selkäsaunoja kilparadoilla. Näin jälkikäteen arvioiden Acheronille oli ollut kunnia hävitä, vaikka siihen aikaan se olikin ollut lähinnä ärsyttävää.