Riccelli K - ERJ I

 • Virallinen nimi
 • Riccelli K
 • Lempinimi
 • Rike
 • Syntynyt
 • 12.06.2010 (ikä)
 • Rotu
 • trakehner
 • Sukupuoli
 • ori
 • Säkäkorkeus
 • 167 cm
 • Väri
 • punaruunikko
 • Rekisterinumero
 • VH11-021-0242
 • Koulutustaso
 • Helppo A - 150cm
 • Painotuslaji
 • rataesteratsastus
 • Omistaja
 • Vibaja (VRL-00727)
 • Kasvattaja
 • Erik Valender, Saksa

Riccelli K, eli tutummin Rike on todella upeasta ja arvokkaasta suvusta, joten siltä myös odotetaan paljon kilpailuradoilla ja jalostusorina. Yleisesti Rike on kuin mikäkin jänis, joka pomppii ja hyppelee paikasta toiseen. Herra ei varsinaisesti ole vikuripää tai ”villi”, mutta tällä orilla hormonit hyrräävät joskus liikaakin. Muiden hevosten kanssa se tulee toisinaan toimeen, mutta pysyy mielellään omassa seurassaan. Taistelee kuitenkin heinäkasastaan viimeiseen saakka, vaikkei riitaa haluakaan.

Taluttaessa ori esiintyy paljon ja mielellään. Sen jalat nousevat koreasti korkealle ja näyttävästi, kaula kaarella ja jonkinlaista ravia eteenpäin. Tietenkin kimeä ääni saa myös ihmiset havahtumaan orin olemassa olosta. Pelkällä riimulla taluttaminen ei ole mahdollista, paitsi kotitallilla tallista tarhaan. Rikellä pitää aina olla suussa jotain pitoa että se pysyy hallinnassa. Harjatessa karsinassa riittää pelkkä riimu, koska karsina on Riken omaa reviiriä, jossa sen ei tarvitse tehdä mitään. Välillä mitä nyt luimistelee toisille oreille jotka menevät karsinan ohi. Karsinassa on muutenkin todella helppo hoitaa Rikeä. Varusteidenkaan laitossa ei ole mitään ongelmia, satulaa hieman haistellaan ensin, mutta ei se sitten vaarallinen kapistus olekaan loppujen lopuksi.

Ratsuna Rike on virkeä ja energinen. Kuuma pakkaus, mutta silti hyvin yhteistyöhaluinen herra, joka ei tee mitään ilmaiseksi. Rike on vaativa ori, joka testaa uusia ratsastajia monella eri tempulla. Siksi herra ei tee mitään ilmaiseksi, vaan kumppanuus pitää ansaita, jotta yhteistyö sujuisi. Energinen pakkaus ei helpolla taivuta kaulaansa ja anna myöden, vaan lämmittelyä tarvitaan sekä ratsastajalta osaamista. Lopulta kuitenkin orista kuoriutuu pehmeä liikkeinen ratsu, joka kuuntelee hienosti painoapuja. Raippaa ei tällä herralla tarvita, vaan lähinnä ori lähtisi sitä pakoon. Rike muistuttaa että mitään ei saa ilmaiseksi. Esteillä Rike on todella energinen pakkaus ja vauhti, sitä ei tarvitse kahta kertaa käskeä. Hyppytekniikka on orilla sukuperintö, koska se osasi nuorena hypätä hyvällä tekniikalla. Viisas se myös on. Ori kieltää esteen jos tietää että hyppy ei onnistu, tai se on liian lähellä estettä, se ei halua satuttaa itseään tai ratsastajaa. Vaikka välillä ollaan estetaivaassa, silti järki toimii. Suuri ja voimakas ponnistus antaa lennokkaan hypyn ja pehmeästä laskusta kovaan vauhtiin seuraavalle esteelle. Vauhtia on kyllä välillä hieman liikaa, jolloin takajalat vetävät puomin mukanaan. Rike on kuitenkin loistava hyppääjä, joka ajattelee omaa ja ratsastajan turvallisuutta.

Kilpailuissa jännitystä piisaa ja Rikelle pitää laittaa punainen rusetti taakse, koska herra ei siedä toisia oreja ja ilmoittaa siitä helposti pukilla. Esteet ovat kuitenkin laji, jossa hevosella kannattaa olla pientä jännitystä, silloin ainakin Rike on herkempi suustaan. Suuri yleisö ei tuota mitään paniikkia herralle, vaan se näkee mielessään vain esteet. Ratsastaja saa tehdä melkoista työtä että saa pidettyä orin muuallakin kuin estetaivaassa.


© kuvat ovat tallin omaisuutta


 • Saavutukset
 • ei kantakirjattu
  ei näyttelysaavutuksia

  Palkittu 30.04.2013 ERJ-I palkinnolle pistein 105p
  - 7 + 51 + 20 + 17 + 10 = 105p.

Jälkeläiset

trak tamma Der Drittes Reich ERJ-I synt. 09.01.2011 e. Der Reise GER
trak ori Japan Shoot Steeds synt. 28.03.2011 e. Baby Split-Up
trak tamma Escorant Roulette ERJ-I synt. 18.06.2011 e. Beaufraude
trak ori Hypnotisch NON ERJ-I synt. 31.12.2012 e. Hysteria

Kilpailukalenteri    |    Päiväkirja ja valmennukset


Suku virtuaalimaailmassa

Isä: Rimanciano
trak, prn, 168cm
ii: Rimano
trak, rn, 168cm
iii. Riccano
iie. Canota
ie: Baha
trak, prn, 162cm
iei. Laco Taco
iee. Bakama
Emä: Bahama K
trak, rn, 161cm
ei: Farren Peale
trak, rt, 165cm
eii. Farren Texas
eie. Montana IIV
ee: Hawaiiana
trak, rn, 158cm
eei. Amarillo
eee. Inaka

Isä Rimanciano, punaruunikko trakehnerori on menestyksekäs kansallistason ori. Läsipäinen ori on herättänyt huomiota ympäri Eurooppaa ja se on tunnettu energisestä hyppytyylistään. Rimanciano on luonteeltaan miellyttävä ja helppo, jonka vuoksi se on ollut suosittu jalostusori. Lahjakkaat jälkeläiset ovat niittäneet mainetta maailmalla, tuoden Rimanciano enemmän esille upeana hevosena.

Isänisä Rimano, ruunikko trakehnerori, on ennen paljonkin kilpaillut esteratsastuksessa. Palkintokaapit seisovat pullollaan erilaisia mitaleja ja pokaaleja - taitoa ei tältä hevoselta kerrassaan puuttunut! Rimano on kansallisen tason ori, jolla oli voimakas hyppytyyli ja ketterä askellus. Nykyään siitoshevosena toimiva Rimano on arvostettu ja hyvin suosittu ori estekasvattajien parissa.

Isänemä Baha, punaruunikko trakehner, on siitostammana toimiva, kansallistason estehyppääjä. Baha menestyi lajin parissa kiitettävästi, mutta ei tuonut omistajalleen tyydytystä. Tamma ei kerinnyt paljoakaan kisata, ennen kuin se laitettiin eläkkeelle. Baha periyttää erinomaista hyppytyyliä ja kaunista ulkomuotoa jälkeläisilleen. Tamma on tunnettu menestyvästä jälkikasvustaan, jota voi tavata paljon Etelä-Euroopassa.

Emä Bahama K on ruunikko trakehnertamma, jolta ei potentiaalia puuttunut hyppäämiseen. Tamman kanssa kilpailtiin paljon esteratsastuksen parissa ja muutamia arvokkaita sijoituksia tuli aina silloin tällöin. Vaikka menestystä ei tullutkaan nousevaan tahtiin, on Bahama K silti arvokas ja arvostettu siitostamma. Sen jälkeläiset eivät aina ole olleet yhtä loistokkaita, mutta sitäkin parempia luonneominaisuuksiltaan.

Emänisä Farren Peale, rautias trakehnerori on erinomaisesti pärjännyt kansallisen tason arvokilpailuissa niin kotimassa Saksassa, kuin myös eripuolilla Eurooppaa. Farren Peale on oman arvonsa tunteva, kookas ori, jolta ei vauhtia puutu. Vaativana hevosena sen selkään ei mahdu ihan minkälainen ratsastaja vain. Peale on luonteeltaan myöskin temperamenttinen.

Emänemä Hawaiiana, tuo piskuinen trakehnertamma. Hawaiiana on kilpaillut myöskin esteratsastuksessa, mutta tamman oma taso ei ole yltänyt aivan kansalliselle tasolle. Hawaiiana on kilpaillut kouluratsastuksessa ja menestynyt kotimaassaan erinomaisesti. Tammasta tuli siis estehyppääjän sijaan kouluratsu. Estesuvun omaava tamma on puhuttanut paljon, mutta se on nähty myönteisessä valossa. Hawaiianalla on menestyviä jälkeläisiä niin esteillä kuin koulussakin. (c. femm)

VIRTUAALITALLI / A SIM-GAME STABLE -- VIRTUAALIHEVONEN / A SIM-GAME HORSE
Ulkoasu © NM., Otsikon kuva © SPreischlPhotography